Posts

Posts uit februari, 2019 tonen

Chambre Séparée (2)

Afbeelding
( website ) Bij zijn vorige bezoek aan Chambre Séparée omschreef Captain Critic het geesteskind van topchef en voltijds culinair genie Kobe Desramaults zonder verpinken als het beste restaurant van Gent. De kapitein wil u niet in spanning houden en wil al direct met de deur in huis vallen: dat is het nog steeds. Sterker nog, het torenhoge niveau dat Captain Critic mocht ervaren bij zijn eerste bezoek, is zo mogelijk alleen nog maar hoger geworden. De smaken zijn nog unieker geworden, het kosmopolitische keukenteam is nog beter op elkaar ingespeeld en de hand van de meester is nog duidelijker geworden. Het thema is hetzelfde gebleven: 20 gangen die aan (naar Belgische normen) sneltempo geserveerd worden, in kleine porties, in een concept dat losjes gebaseerd is op de Japanse kaiseki-keuken . Daar waar de traditionele Japanse kaiseki-keuken soms echter gekenmerkt wordt door ietwat vlakke smaken en heel weinig kruiding, is daar bij Chambre Séparée hoegen