Posts

Posts uit december, 2018 tonen

Jack Premium Burgers

Afbeelding
( website ) Jack Premium Burgers is een hamburgerrestaurant, met naast een stek in Gent ook vestigingen in Antwerpen en Kortrijk. Jack richt zich naar eigen zeggen op gourmetburgers, de inmiddels alomtegenwoordige ‘betere burger’. Captain Critic is geen al te grote fan van het woord ‘gourmetburger’, een woord dat zou kunnen impliceren dat een goedkope vettige cheeseburger van een (goeie) fastfoodzaak minderwaardig, en géén gastronomie zou zijn. Iets wat de kapitein ten stelligste zou durven te betwijfelen. Maar de kapitein begrijpt het onderscheid dat veel zaken, en dus ook Jack, willen maken. Een onderscheid dat uiteraard ook wel wat steek houdt. Er is namelijk wel degelijk een verschil tussen fastfoodketens als McDonald’s en Quick, met hun plastic meubilair, massakeuken en drive-ins enerzijds, en zaken als Jack, Jilles en Uncle Babe’s anderzijds, met een aangenaam en gezellig interieur, comfortabel en verzorgd meubilair, en een artisana

Upper

Afbeelding
( website ) Upper is een nieuw restaurant, of beter gezegd: deel van een duorestaurant, van de man achter het prestigieuze hotel 1898 The Post op de Korenmarkt, en is gevestigd in een voormalig depot van taxifirma V-Tax. Captain Critic zegt ‘duorestaurant’, aangezien de benedenverdieping van het pand wordt ingenomen door een andere zaak - Taxi’s - met dezelfde chef, terwijl Upper op de bovenverdieping te vinden is. Ook de keuken wordt gedeeld door beide restaurants: daar waar de kaart van Taxi’s focust op Noordzeevis en de gerechten verfijnder en complexer zijn, moet de op vlees gerichte kaart van Upper ruwer en meer straightforward zijn. De chef is Gilles Bogaert, die een Gents verleden heeft bij Volta , C-Jean en J.E.F., maar vooral ook gewerkt heeft in het fantastische Spaanse toprestaurant Quique Dacosta , van de gelijknamige kok. Nu betekent ‘werken bij Quique Dacosta’ an sich niet zo bijster veel. Ook de kuisvrouw van Quique Dacosta ‘