Sim Pizza


Ongetwijfeld bent ook u intussen getroffen door de nare gevolgen van de coronacrisis. Hoe erg de gevolgen voor uzelf ook mogen zijn, heeft u er daarnaast eigenlijk al ’s bij stilgestaan hoe afgrijselijk deze hele situatie wel niet is voor uw geliefde kapitein? Captain Critic, die zich intussen al jaren onbaatzuchtig inzet voor het algemeen maatschappelijk welzijn door middel van het regelmatig bezoeken en recenseren van restaurants, kan zijn missie voor onbepaalde tijd niet meer verderzetten.


Althans, zo lijkt het maar. Restaurants mogen dan wel op overheidsbevel gesloten zijn en ja, ook de kapitein zit opgesloten in zijn kot, maar wie dacht dat een pandemietje Captain Critic kon tegenhouden, die dwaalt. Wanneer Captain Critic geen restaurants kan bezoeken, dan laat hij de restaurants naar hem komen. Uitverkorene is Sim Pizza, waar je ook wel ter plekke kan eten maar toch vooral voor take-away en delivery moet zijn.


Het is duidelijk bij welke Amerikaanse pizzaketen Sim Pizza de mosterd gaan halen is (iets met een hut), want naast pizza’s en enkele pasta’s staan er ook lookbroodjes, American potatoes, chicken wings en chicken nuggets op het menu. Krek zoals bij die keten in kwestie. Van wat kopieergedrag heeft de kapitein echter nog niet dikwijls wakker gelegen. Zeker wanneer het goed kopieergedrag betreft.


Captain Critic plaatst zijn online bestelling (hij opteert voor een lookbrood en een ‘multi cheese’ pizza), kraakt alvast een flesje champagne (Comte de Senneval Brut) en zet zich aan het wachten. Er werd gewaarschuwd voor lange wachttijden omwille van de coronasituatie maar de kapitein hoeft slechts een veertigtal minuten te wachten alvorens zijn bestelling voor de deur staat. Zonder rechtstreeks contact met de delivery man en de regels van social distancing gedegen in acht nemende (de kapitein wil geen woedende Marc Van Ranst op zijn dak) neemt Captain Critic zijn bestelling in ontvangst.


Beginnen doet hij met een lookbrood (het verkleinend achtervoegsel ‘-je’ mag in dit geval inderdaad achterwege gelaten worden) met kaas. Eenvoudig - het blijft per slot van rekening een opengesneden baguette met wat look en kaas - maar smakelijk. Iets meer kaas ware welkom geweest maar in coronatijden wil de kapitein niet al te moeilijk doen. Wie weet hadden de hamsteraars ook in de kaasrayon toegeslagen.


Na het lookbrood kan Captain Critic aan zijn pizza beginnen, verzorgd gepresenteerd in een klassieke kartonnen pizzadoos. On the side een minstens even klassiek plastic zakje pikante pizza-olie, met de uiterst appetijtelijke naam ‘hot pizz’. Mmm, klinkt dat even lekker zeg.


De pizza zelf is meer dan geslaagd: niet te vettig, een dunne korst en voldoende maar niet overdadig belegd. Een goeie pizza heeft geen kilo’s toppings nodig. De geafficheerde kazen op de multi cheese pizza zijn gorgonzola, feta, belpaese en ‘extra kaas’. Wat die extra kaas juist is, daar heeft de kapitein het raden naar, maar de vier kazen samen smaken wel. Feta is nu niet meteen heel erg Italiaans, maar dat zijn de uitbaters van Sim Pizza hoogstwaarschijnlijk ook niet. De kapitein besprenkelt slechts een tweetal van zijn in totaal acht pizzapunten met hot pizz, de overige houdt hij gewoon naturel, zonder pizz. Dat is meestal nog het lekkerst.


Op de dessertkaart bij Sim Pizza staan twee nagerechten: tiramisu en Ben & Jerry’s. Allebei uitstekende keuzes, maar het laatste heeft Captain Critic immer standaard zelf in huis. Geen nood om een pot te bestellen dus, de diepvriezer opentrekken volstaat. De pot in kwestie - cookie dough - is een klassieker: vanille-ijs met chocolate chip cookie dough chunks. Niets mis met Italiaanse desserts als tiramisu, maar aan een pot Ben & Jerry’s kan maar weinig tippen.


Om af te sluiten en om de luchtwegen wat te ontsmetten schenkt de kapitein zich uit zijn eigen whisky-collectie nog een goeie Schotse single malt uit. The Balvenie Doublewood 12 year old is een uitstekende afsluiter van een bevreemdende Captain Critic-recensie. De eerste van hopelijk niet al te veel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor