Wasbar


In de categorie van rare restaurants neemt Wasbar toch wel een prominente plek in. Misschien ligt het aan het feit dat Captain Critic niet helemaal thuis is in de wereld van wasmachines en droogkasten, maar een restaurant waar je kan gaan eten en ondertussen je vuile was kan doen, dat kan je toch niet anders omschrijven dan als ‘raar’? 


Hoe dan ook, in Wasbar kan je dus je was doen en genieten van een maaltijd op elk moment van de dag: ontbijt, brunch, lunch en diner. Er zijn inmiddels vestigingen in Antwerpen, Mechelen, Leuven, Hasselt en uiteraard ook Gent. Één van die Gentse vestigingen bevindt zich op de Korenmarkt, waar Captain Critic in deze coronatijden enkel terecht kan voor takeaway. Hoe dat dan met de vuile was zit, daar heeft de kapitein niet naar geïnformeerd. Hij doet zijn was dan ook gewoon thuis. Of ‘laat zijn was thuis doen’ is misschien correcter geformuleerd.


De specialiteit van Wasbar zijn ‘bagel burgers’: origineel belegde bagels met ronkende namen als Forrest Hunk, Curry Kentucky, Jacky Sertaki en Lucien Le Parisien. Captain Critic gaat voor de Tony Texas, een sesam bagel met bourbon pulled beef, Belgische pickles, kerstomaatjes, rode cheddar, bladspinazie en rode zurkel. Daarbij een portie aardappelwafeltjes met truffelmayo en een chocolademuffin als dessert.


Ter plekke eten is geen optie, gelukkig is de Graslei dichtbij. Die Graslei heeft door corona en het gure winterweer te kampen met een chronisch gebrek aan hangstudenten, en ligt er maar verlaten bij. Tijd dus om die leemte te vullen door er zelf maar ’s een bagel te gaan opeten en zo toch voor een héél klein beetje overlast te zorgen. De Graslei heeft er nood aan.


Dat de bagel een sesambagel is, is onmiskenbaar. Wel is die een beetje aan de droge kant. De pulled beef is echter wel zacht en smaakvol en de combinatie met de Belgische pickles mag er best wezen. De rode cheddar is mooi gesmolten, de verschillende groenten zijn vers zoals het hoort.


De aardappelwafeltjes zijn smakelijk: goudgeel en krokant, en ook de truffelmayonaise is best geslaagd. Afsluiten doet de kapitein met zijn chocolademuffin. Die is lekker smeuïg en helemaal niet droog zoals dat jammer genoeg wel ’s het geval kan zijn bij muffins. Binnenin zit er zelfs wat moelleux-achtige chocoladesaus verstopt. Hoe meer chocolade in hoe meer verschillende vormen, hoe beter.


Het eten bij Wasbar is dus best in orde. Of dat ook voor de was het geval is, dat zal u zelf maar moeten testen. Trouwens: waarom stoppen bij een restaurant waar je ook de was kan doen. Captain Critic is wel benieuwd naar de eerste brasserie waar hij gezellig kan lunchen terwijl hij de strijk doet, of de eerste bistro waar hij iets kan eten terwijl hij zijn gras afrijdt. Een gat in de markt dat iemand zonder twijfel wel zal willen vullen.
 Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor