Yokubo


Yokubo is een nieuw, Gents en kleinschalig alternatief voor maaltijdbox-giganten als HelloFresh en Marley Spoon. Je bent niet verplicht om een abonnement te nemen, je hoeft geen minimum aantal maaltijden ineens te bestellen en de maaltijdboxen worden de dag zelf geleverd, wat het voordeel van flexibiliteit biedt.


Yokubo werkt vooral samen met lokale boeren en levert in Gent en de Gentse deelgemeenten. Komt dat laatste even goed uit zeg, want Captain Critic woont toch wel in een Gentse deelgemeente zeker? Zo krijgt de kapitein de kans om de Yokubo BBQ Box uit te testen. Geen overbodige luxe in de broeierige zomers die blijkbaar standaard geworden zijn in onze contreien.
 

De verpakkingen van de maaltijdbox (of eerder maaltijdzak) bestaan zo goed als volledig uit papier en karton. Plastic wordt gemeden, wat de duurzaamheid vanzelfsprekend ten goede komt. Voor de BBQ Box wordt samengewerkt met Slagerij Mortier uit Nevele, eind 2021 nog verkozen tot ‘Beste Beenhouwer van België’. En het moet gezegd: het vlees - BBQ-worst, voorgegaarde kippenbouten, gemarineerde biefstuk en voorgegaarde ribbetjes - ziet er topkwaliteit uit.
 Naast het vlees worden er nog drie side dishes voorzien: een frisse zomersalade met witte kool, wortel, paprika, zilveruitjes en lente-ui; een rijstsalade met groene erwtjes, ananas en brunoise van paprika; en gebakken krielaardappelen met satékruiden in een honing-mosterddressing.
 U merkt het: de Yokubo BBQ Box is volkomen idiot proof. De bijgerechten zijn ready to eat en zelfs de grootste kookkluns krijgt het vlees ordentelijk op zijn bord. Of haar bord, het is 2022: niet enkel mannen staan achter de barbecue (heeft Captain Critic van horen zeggen, met eigen ogen heeft hij zo’n tafereel nog nooit kunnen aanschouwen).
 

Er is godzijdank ook aan de dorstige mens gedacht, gezien er twee blikjes Pony’s-bier meegeleverd werden. Pony’s is een volledig Gents bier en werd ontwikkeld door het team van eetcafé Ganzerik en cocktailbar Jigger’s. Het is een licht blond biertje (alcoholpercentage 4,3%) dat lekker wegdrinkt terwijl je op je barbecue staat te kijken, een uiterst zwaarwichtige taak die vooral niet te onderschatten valt.
 

Alles zag er dan wel al smakelijk uit op voorhand, the proof of the pudding is wel degelijk in the eating. Geen onaangename verrassingen echter: de side dishes zijn licht en smakelijk, het vlees exact wat je ervan verwacht. Een lekker sappige BBQ-worst, zachte ribbetjes met een smakelijke marinade, een uit de kluiten gewassen kippenbout die perfect afgekruid werd, en een malse gemarineerde biefstuk.
 

De allerbeste manier om een barbecue af te sluiten? Elke Amerikaan zal het u kunnen vertellen: geroosterde marshmallows. Handig dus dat ook daar aan gedacht werd. Conclusie: Yokubo is een waardig, lokaal (en vooral beter) alternatief voor de gekende maaltijdbox-giganten. Stuur je je geld dus liever naar een plaatselijk bedrijf dan naar de oosterburen van HelloFresh? Je weet waar je moet zijn.
 Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor