Bobo Bowls


Bobo Bowls maakt deel uit van het Chaflo & Co-complex. Want een complex, zo kan je het intussen wel degelijk noemen: een restaurant (Chaflo & Co), een wijnwinkel (Time2Wine) en daarnaast dus ook een tweede restaurant - Bobo Bowls - waar je terecht kan voor een gezonde, snelle maaltijd, geserveerd als ‘bowl’. Ideaal voor takeaway in COVID-tijden.


Een ‘Bobo Bowl’ heeft als basis salade, rijst of quinoa en wordt gecombineerd met tonijn, zalm, kip of een vegetarisch alternatief. Verder wordt het geheel gedresseerd met verschillende groenten en heel wat smaakmakers. Die groenten zijn voor een deel bio-groenten afkomstig van de plukweide (gedeeltelijk dus, want voor zover Captain Critic weet kan je in de Destelbergse plukweides vooralsnog geen avocado’s of mango’s gaan plukken), kruiden komen uit de eigen tuin en het inpakmateriaal is organisch. Bobo Bowls pakt alvast graag uit met de eigen ecologische voetafdruk.


De zaak is mooi en verzorgd ingericht, maar jammer genoeg zal een langduriger verblijf moeten wachten op betere tijden. Nu breng je er gewoon enkele minuten door om je bestelling op te pikken vooraleer opnieuw huiswaarts te keren. De kapitein opteert voor de ‘Spicy Salmon’ bowl met - hou u vast - sushirijst, rauwe zalm, radijs, komkommer, honingtomaat, maïs, edamame, wortel, mango, Sriracha-mayonaise en pindanoot. Een hele boterham, maar een goeie bowl bestaat dan ook uit een hele resem ingrediënten.


 De inhoud van de bowl is absoluut geslaagd: kraakverse ingrediënten (met name de rauwe zalm lijkt nog maar een paar uur op voorhand ergens uit het water opgevist) en uitgesproken smaken. Een smakelijke combinatie van pikant (dankzij de Sriracha-mayonaise), zout (via de gezouten pindanoten) en zoet (mango en honingtomaat). Ook aan de textuur is gedacht: zachte en smeuïge sushirijst, zalm en mango wisselen perfect af met krokante pinda en knapperige komkommer en radijs. Er werd bovendien ook helemaal niet bespaard op het kostbaarste bestanddeel van de Spicy Salmon bowl: de zalm. Die is meer dan rijkelijk aanwezig. En zo heeft Captain Critic het graag.


Zelfs een small bowl bestaat al uit een aanzienlijke portie, maar de kapitein kan het toch niet laten om er nog wat sushi on the side bij te bestellen. Met zijn keuze (gefrituurde kip) roept Captain Critic ongetwijfeld de banbliksems van de hele Japanse bevolking over zich uit, maar so be it. Sushi met vlees is verre van authentiek, maar als het smaakt maakt het de kapitein nu ook weer niet zo heel erg veel uit. En smaken doet het wel degelijk. Malse kip, smeuïge sushirijst, een krokant gefrituurd korstje en een licht pikant sausje op basis van mayonaise. Bij de sushi hoort ook nog een potje wakame (zeewiersalade), gekonfijte gember en een hoeveelheid wasabi die zou volstaan voor een goed gevuld Japans restaurant op een drukke avond.


Eindoordeel? Bobo Bowls is een mooie aanvulling voor Chaflo & Co. Verse ingrediënten, grote porties, eerlijke prijzen … Enkel aan de namen van beide zaken (Chaflo, Bobo …) zou Captain Critic nog wat durven sleutelen. Maar dat is kwestie van persoonlijke smaak natuurlijk.
 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor