Chaflo & Co (1)


Chaflo & Co. Zouden de uitbaters lang nagedacht hebben over de naam van hun zaak? Captain Critic's eerste raad zou zijn om de '& Co' te laten vallen. De tweede raad om dan ook de 'Chaflo' te droppen. Toegegeven; er blijft dan weinig over, maar less is more, nietwaar?


Uiteindelijk doet de naam van de zaak er niet al te veel toe, wat er op het bord verschijnt geeft de doorslag. En met wat er geserveerd wordt is er in dit restaurant weinig mis. De kapitein kiest voor een van de twee menu's op de kaart. Na een gin tonic met een eenvoudig hapje volgt een lekker licht voorgerecht: een spiesje van Coppa di Parma-ham met gegrilde groentjes.


Als zakkertje volgt een glaasje (lees: kuip) vruchtenjenever. De smaak (te zoeterig) is niet Captain Critic's dada, de hoeveelheid dan weer wel. Een constante trouwens in deze zaak: de kapitein koos de optie 'menu met huiswijnen' en de flessen wit en rood blijven tijdens het diner gewoon op tafel staan. Het hoeft niet te verbazen dat beide flessen netjes leeggemaakt worden. Captain Critic heeft een deftige opvoeding genoten: bord leegeten en de fles wijn volledig leegdrinken. Over naar het hoofdgerecht: heerlijk bleu gebakken côte à l'os met verse béarnaise en handgesneden frietjes. Eenvoudig gepresenteerd maar de smaak is top. Het dessert (waarom ook niet?): dame blanche. Klassieker kan niet maar smaken doet het. Bij de koffie met versnaperingen is er - verrassing! - een glaasje advocaat inbegrepen. Kwestie van de gasten niet de minste kans te geven nog tijdens het restaurantbezoek de ontnuchtering in te zetten.


Vernieuwende culinaire creaties zal je hier niet aantreffen, maar dat hoeft ook niet. Er wordt eerlijk en lekker gekookt en soms volstaat dat. In de zomer is het buitenterras overigens ten zeerste aan te raden, dan vermijd je direct ook de akoestiek van de ietwat lawaaierige binnenruimte.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor