Sushi Oostakker


Sushi Oostakker is een stevige kanshebber voor de titel van ‘Beste restaurantnaam ooit’. Je weet meteen wát je er kan eten (sushi) en waar (Oostakker). Dat gezegd zijnde zorgt Sushi Oostakker wel voor enige verwarring gezien de zaak zich eigenlijk niet in Oostakker bevindt, maar in Sint-Amandsberg. Nu ja, misschien ligt het aan het feit dat Sushi Oostakker gelegen is recht tegenover Quick Oostakker. Dat dan eigenlijk óók weer in Sint-Amandsberg ligt. Volgt iedereen nog?


Hoe dan ook, je kan bij Sushi Oostakker eigenlijk enkel terecht voor takeaway en delivery. Ter plekke eten kan niet. Ze zullen je waarschijnlijk niet wegjagen als je je sushi ter plaatse begint op te eten, maar het zou toch een beetje raar zijn. Captain Critic gaat er dus maar gewoon zijn sushi afhalen, zoals een normale mens.


Alles staat mooi op tijd klaar en is verzorgd verpakt in twee plastic bakjes. De wasabi en ingelegde gember zitten samen met de sushi in de bakjes, de sojasaus in een apart potje. Wat waarschijnlijk een verstandige keuze is. Captain Critic heeft geopteerd voor een diverse selectie aan sushi, wat in zijn geval eigenlijk vooral betekent dat hij hoofdzakelijk voor tonijn en zalm gegaan is. Altijd de lekkerste optie, toch?
 


De sashimi van tonijn is dik gesneden en mooi donkerrood. De kapitein weet dat hij met zijn keuze voor tonijn de biodiversiteit geen plezier doet, maar hij kan het toch niet laten. Af en toe is ook Captain Critic een zwak man. En dan kan hij evengoed ook direct maar wat hosomaki met tonijn nemen ook. Sorry, biodiversiteit. De hosomaki zijn smakelijk en gevuld met aardig wat tonijn. Wat natuurlijk wéér niet goed is voor de biodiversiteit, maar wel voor de smaak. Het leven is één groot dilemma.
 


Het is tijd voor twee verschillende nigiri’s: met zalm en met paling. De rijst is nog heel lichtjes beetgaar en kleeft mooi aan elkaar, zodat de nigiri goed stevig is. Beide varianten zijn meer dan geslaagd, maar vooral de nigiri met paling is het vermelden waard. De gerookte paling (‘unagi’ zoals die in Japan genoemd wordt) is waarschijnlijk geen spek voor ieders bek, maar absoluut wel voor die van Captain Critic. De typische ingedikte, zoete unagi-saus gaat perfect samen met de paling en de sushirijst. 
 
 

Ook de kamikaze roll (eigenlijk gewoon een futomaki - een dikke sushirol) met zalm is een voltreffer. Behalve zalm is die ook gevuld met avocado en wat crunchy rijst. De fried sushi roll tot slot is een guilty pleasure die de kapitein maar al te graag tot zich neemt. In Japan zelf krijg je voor deze Amerikaanse uitvinding hoogstwaarschijnlijk een samoeraizwaard in de onderbuik, maar in Europa schaamt Captain Critic zich niet om een in panko gepaneerde en gefrituurde sushirol met - alweer - zalm naar binnen te werken.


Een vlotte afhaling, lekker stevige sushirijst, grote porties vis, geen al te buitensporige prijzen én de beste naam aller tijden. As far as takeaway sushi goes, is dat al eens vier sterren waard.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor