Judy's Lobster Shack


Kreeft. Iets wat de Vlaming associeert met feestelijke gelegenheden, luxe en dure prijzen. Niet ten onrechte natuurlijk. Maar in het oosten van Canada en in New England is kreeft ook gewoon goedkope streetfood. Kreeftenvlees, koud geserveerd tussen een hot dog-achtige sweet bun, met wat warme boter erover en een zakje chips erbij. That's it. En het is exact daarvoor dat de hongerige Gentenaar nu terecht kan bij Judy’s Lobster Shack in de Dampoortstraat.


Blijkbaar worden al Judy’s kreeften duurzaam gevist in Canada. Daarvoor wordt samengewerkt met twee vissers uit Halifax, Nova Scotia: Margaret en Darren. Uiteraard is al die duurzaamheid zeer bewonderenswaardig. Zolang Margaret en Darren in het winterseizoen maar geen baby-zeehonden gaan doodknuppelen op het poolijs. Want zo kennen we die Canadezen ook wel, natuurlijk.


Judy’s Lobster Shack is nog maar recent geopend en is enkel ingericht als snelle take-away plek. Door de horecalockdown is er uiteraard ook weinig andere keuze. Lobster rolls, crab rolls en kreeftenbisque: dat is waarvoor je bij Judy moet zijn. Captain Critic bestelt ‘The Big Boy’: drie kleine zachte broodjes gevuld met verse Canadese hard shell-kreeft en pickles, met daarbij een portie Old Bay chips en coleslaw. Daarnaast ook een halve liter kreeftenbisque, om de kreeftervaring compleet te maken.


Die kreeftenbisque is diep van smaak, bereid met een traditionele bouillon en vergezeld van een zakje crackers en een potje rouille. Kreeftenbisque is bovendien een ideale manier om alle kliekjes van de kreeften die Judy in haar broodjes draait, te verwerken en zodoende niets te verspillen. Iets waar enkel iemand van zeer slechte wil iets op tegen kan hebben.


De lobster rolls zijn simpel, maar het kreeftenvlees is zacht, smakelijk en gelukkig ook rijkelijk aanwezig. De koolsla is een aangename side en hoewel het in Europa misschien vreemd overkomt om een zak chips te eten bij een broodje (kreeft dan wel iets anders), in de VS en Canada is zoiets de normaalste zaak van de wereld. Stelt u zich dus geen vragen en go along for the ride. De Old Bay chips zijn een ideale mix tussen pikant, zoet en hartig. De kapitein steekt er graag een paar in zijn mond op hetzelfde moment dat hij van zijn lobster roll bijt. De combinatie van het zachte broodje en de zachte kreeft met de crunch en kruiding van de chips is niet te versmaden. Doe uw voordeel met die tip.


Neen, kreeft eten hoeft dus zeker niet altijd chique te zijn. Tussen een hotdogbroodje en met wat chips erbij is het een uitstekende vorm van comfort food. En God weet dat we in deze tijden allemaal wel nood hebben aan wat comfort. Ja, zélfs Captain Critic. En een kapper. Daar heeft de kapitein ook dringend nood aan. Een kapper.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor