Pizza Factory
(website)
Bij Pizza Factory in de Vlaanderenstraat kan je inmiddels al een vijftal jaar terecht voor ‘high end’ pizza’s. Wat een mens zich exact moet voorstellen bij ‘high end pizza’s’: niet meteen een idee. Behalve dan dat je geen Pizza Hut of Domino’s mag verwachten. Dat hoopt Captain Critic alvast.
Mede-eigenaar van Pizza Factory is de enige echte Danijel Milicevic, voormalig speler en huidig trainer van KAA Gent (we schrijven mei 2025 - die status ‘huidig’ kan bij het AA Gent van vandaag de dag al ’s veranderen). Als u geen voetbalkenner bent en de naam ‘Milicevic’ u niet meteen Italiaans in de oren klinkt, dan heeft u gelijk. Danijel is namelijk een Zwitser. Als de naam ‘Milicevic’ u niet meteen Zwitsers in de oren klinkt, wel dan heeft u opnieuw gelijk. Danijel is namelijk een van oorsprong Bosnische Zwitser. Als compagnon de route heeft die Bosnische Zwitser wel een rasechte Italiaan gekozen om Pizza Factory mee uit te baten. Nooit een slecht idee natuurlijk.
De Gentse connectie zie je onder meer terugkomen in de gesigneerde voetbaltruitjes van de Gantoise, die her en der in het restaurant tentoongesteld worden. De kapitein heeft zelf alvast de eer om onder een ingekaderd exemplaar van doelman Lovre Kalinic te mogen plaatsnemen.
Captain Critic laat de verschillende antipasti aan zich voorbijgaan maar doet uiteraard niét hetzelfde met de Negroni. Die kan er altijd wel bij. De kaart bestaat uit een best aanzienlijke hoeveelheid pizza’s om uit te kiezen. De kapitein opteert voor de ‘Toscana’, met tomaat, scamorza en salsiccia.
Op de website zijn de eigenaars van Pizza Factory duidelijk heel erg trots dat ze de eersten in België zijn die de welgenaamde ‘Scugnizzo Napoletano SCN 9 oven’ lieten installeren. Wat er blijkbaar voor zorgt dat er maar liefst twaalf kraakverse pizza’s in één keer gebakken kunnen worden. En dat dat voor een snelle service zorgt, dat kan Captain Critic beamen. Veel langer dan vijf minuten moet hij niet wachten voor zijn pizza op tafel verschijnt.
Die pizza ziet er best wel de moeite uit. Een krokante, grillige korst, mooi belegd met scamorza-kaas, salsiccia en tomaat. Via de kruiding heeft de pizza ook een lichte anijssmaak meegekregen. Wat best wel voor een interessant resultaat zorgt. Pizza Factory pretendeert uitsluitend met Italiaanse topproducten te werken en dat lijkt alvast te kloppen. De kaas en de worst zijn heerlijk, het pizzadeeg smakelijk en mooi gebakken. Enige puntje van kritiek is dat de pizza wat te vochtig is, waarschijnlijk te wijten aan vochtverlies van de kerstomaatjes.
Wat vochtverlies hier of daar heeft Captain Critic echter nog nooit tegengehouden om vier sterren uit te delen. Een welverdiende vier sterren overigens. Zullen we dan in ruil meteen afspreken dat AA Gent volgend jaar ook nog eens een viersterrenseizoen speelt? Dankuwel.
Reacties
Een reactie posten