Luv L'oeuf


Luv L’oeuf moet ongetwijfeld één van de populairste eetplekken van Gent zijn. Waar anders in deze stad kom je Amerikaanse toestanden tegen waarbij gasten in een rij op de stoep staan aan te schuiven om een plekje te bemachtigen, en dat zelfs op een doordeweekse middag? Zulks schept uiteraard verwachtingen. Benieuwd of die ook ingelost kunnen worden.


Luv L’oeuf hanteert het glorieuze ‘breakfast all day’-principe. Een principe dat Captain Critic maar al te graag onderschrijft. Want hoe graag de kapitein ook mag ontbijten, ’s ochtends komt dat er eigenlijk nooit van. Hij ontbijt liever ’s middags, of soms zelfs later. Waarom zou een full English breakfast niet kunnen om 14u ’s middags? Of zelfs om 20u ’s avonds? U merkt het, aan Captain Critic is duidelijk geen regelneef verloren gegaan.


Eitjes zijn hier the center of attention, en die eitjes van Luv L’oeuf zijn bio-eitjes van een lokale eierboerderij. De kippen in kwestie zouden ruim tot heel ruim behuisd moeten zijn, zowel binnen in grote stallen met veel vrijheid, als buiten op biologisch beheerde weiden. De kapitein is geen locatiebezoek gaan brengen maar als dat alles klopt, dan verdient Luv L’oeuf op dit vlak alvast alle lof. Captain Critic is uiteraard een groot voorstander van dierenwelzijn, ook wanneer het dier in kwestie op een bepaald moment in zijn maag belandt. Beiden hoeven elkaar niet uit te sluiten.


Op de kaart dus all things egg: zachtgekookte eitjes met soldaatjes, Mexicaanse huevos rancheros, Midden-Oosterse shakshuka, wentelteefjes, het glorieuze full English breakfast, wafels (waaronder een exemplaar met fried chicken), Amerikaanse pancakes en verschillende eggs benedict, hier ook wel liefkozend ‘bennies’ genoemd.


De kapitein gaat van start met een glas vers sinaasappelsap van Valenciaanse sinaasappels en opteert voor de ‘classic eggs benedict’: twee gepocheerde eieren geserveerd op brioche English muffins met hollandaisesaus en Canadian bacon. De volledig authentieke eggs benedict worden geserveerd met ham in plaats van spek, maar Captain Critic is niet rouwig om de vervanging. Canadian bacon past hier toch een stuk beter dan eenvoudige gekookte ham.


Een mooi bord met twee smakelijk uitziende eggs benedict laat niet lang op zich wachten. Het spek is perfect krokant gebakken terwijl de hollandaisesaus al bij al behoorlijk licht en fris is voor een saus die volledig bestaat uit boter en eidooiers. De jonge scheutjes zorgen voor wat kleur en een illusie van gezond. In een zaak waar alles rond eieren draait, zijn de eitjes echter toch het belangrijkst. En ja, die eitjes zijn perfect gepocheerd en dus heerlijk lopend. De kapitein is proper op zichzelf en gebruikt zijn brioche-muffins om zijn bord volledig schoon te wrijven.


Om de dorst te lessen bestelt Captain Critic nog een verfrissende Cawston Press met rabarber. Na de eggs benedict kan er gerust nog iets bij en de suggestie van de dag komt daarbij als geroepen: pancakes met banaan, pecannoten, chocolade en karamelsaus. Een combinatie die haast even perfect klinkt als de welluidende combinatie van frieten met mayonaise.


Wanneer het bord met pannenkoeken arriveert, beginnen de aders van de kapitein al spontaan dicht te slibben. Een stapel met drie malse American pancakes, plakjes banaan, een handvol pecannoten, grote melkchocoladeschilfers en een aardige schep butterscotch karamelsaus. Een overheerlijk geheel. Wil u het goede voorbeeld van Captain Critic volgen en ook opteren voor de combo eggs benedict - pancakes: doe gerust, het is een aanrader. Boek misschien wel op voorhand al uw afspraak bij de hart- en vaatspecialist, dat spaart u achteraf wat tijd uit.


Luv L’oeuf is de hype en de wachttijd om een tafeltje te bemachtigen best wel waard. Zeker gezien alles, eens je binnen bent, vlot verloopt. En vooral: het all day breakfast is to die for. De kapitein keert zeker nog ‘s terug om de full English en de French toast aan een uitgebreid empirisch onderzoek te onderwerpen.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor