Burger King


De langverwachte apotheose van Captain Critic’s Corona Lockdown Fastfood Trilogie est arrivée. Hoe toepasselijk trouwens dat de Lockdown Trilogie eindigt op het moment dat ook de horeca eindelijk uit lockdown is geraakt, en de kapitein eindelijk opnieuw op verplaatsing kan gaan eten. Daar zal in de toekomst nog voldoende mogelijkheid voor zijn, eerst ronden we drie aartsmoeilijke maanden af met een bezoek aan Burger King.


Geen drive-through bij de vestiging van Burger King in Drongen. Neen, Captain Critic moet helemaal zelf uit zijn auto stappen, helemaal zelf van op de parking het Burger King-restaurant binnenwandelen om daar dan ook helemaal zelf een bestelling te plaatsen aan één van de digitale schermen om dan maar liefst vijf minuten op zijn bestelling te staan wachten, opnieuw helemaal zelf. Vermoeiend.


Nadat je bestelling klaar is, kan je zelf je frisdrank ‘freestylen’. Daarbij heb je de keuze uit een brede waaier aan aroma's (citroen, limoen, sinaasappel, kers, blauwe bes, aardbei, vanille, druif en perzik) om je drankje te personaliseren. De kapitein is echter geen 14-jarige puber en laat zijn cola zero zoals die hoort: zonder toevoeging van nóg meer chemische brol.


Captain Critic brengt een lichte wijziging aan in de geijkte formule die hij eerder bij Quick en McDonald’s toepaste: hij opteert dan wel opnieuw voor een menu en een extra burger, maar in plaats van een side en een dessert, gaat de kapitein deze keer voor twee sides en geen dessert. In dit geval betreft het dus een medium Whopper menu met frietjes, cola zero en mayonaise, een Double Cheeseburger, een portie Chili Cheese Dips en een portie Onion Rings.



Zoals steeds begint Captain Critic met de absolute classic van elke keten. In het geval van Burger King is dat uiteraard de enige echte Whopper. Een rundburger gegrild op het vuur, mayonaise, verse tomaten, sla, augurken en ui. Burger King beroept er zich op dat zijn hamburgers ‘flame-grilled’ zijn. Gegrild boven het vuur dus, in tegenstelling tot de hamburgers van McDonald’s en Quick, die op een hete ijzeren plaat gebakken worden. Of dat nu echt zo veel verschil uitmaakt, daar wil de kapitein zich niet over uitspreken, maar de Whopper is in ieder geval wel een geslaagde burger. Een stuk groter dan de concurrenten Giant en Big Mac, op het eerste zicht ook een stuk simpeler (veel klassieker - sla, tomaat, augurk - kan een burger niet zijn) maar smaken doet de Whopper absoluut. De mayonaise zorgt voor een eenvoudige zachte toets, de rauwe ui voor wat pit.



In tegenstelling tot de Whopper is de Double Cheeseburger geen burger om speciaal over naar huis te schrijven maar nu ook weer niets om links te laten liggen: twee eveneens flame-grilled, maar vergeleken met de Whopper opmerkelijk kleinere rundhamburgers, twee sneetjes smeltkaas, augurk en ketchup.


De frietjes zijn een meevaller en eigenlijk de beste frieten die de kapitein bij Quick, McDonald’s of Burger King gegeten heeft: goudgeel en krokant. Zoals het hoort dus. De mayonaise is deze keer van Heinz en lijkt eerder een Hollands aandoende frietsaus dan een Belgische mayonaise, maar kom: ook een zoetere mayonaise kan al ’s smaken.


Waar hij bij de concurrentie voor Chicken McNuggets en Chicken Dips opteerde, gaat Captain Critic bij Burger King niet voor kip maar wel voor vier Chili Cheese Nuggets en zes Onion Rings. Vooral de Chili Cheese Nuggets zijn een aanrader: een soort kleine kaaskroketjes met gesmolten kaas en jalapeñopepers, smeuïg en licht pikant. De Onion Rings zijn wat je van een fastfood ajuinring verwacht. Niets meer of minder.


Waarna we eindelijk aanbeland zijn bij het definitieve eindoordeel van Captain Critic’s Corona Lockdown Fastfood Trilogie. De burgeroorlog (pun intended) wordt gewonnen door … tromgeroffel … jawel: Burger King. Bijgevolg wel degelijk de koning van de fastfood-burgers. De beste frietjes en met de Whopper ook nog ’s de beste burger: dan kan het niet anders dan dat Burger King het pleit in zijn voordeel beslecht. Daar kan zelfs een liter Giant-saus of een emmer vol Chicken McNuggets niets aan veranderen.
 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor