Belchicken


Belchicken is de naam van het vroegere Chitir Chicken, waar Captain Critic in het verleden al ’s eerder een bezoek aan bracht. Buiten de naam is er werkelijk niets veranderd aan deze fried chicken-keten: krek hetzelfde gebouw, krek hetzelfde interieur en krek hetzelfde menu. En da’s maar goed ook, want dat betekent dat Belchicken nog steeds dé place to be is voor een heerlijke, schaamteloze overdosis gefrituurde kip.


Belchicken (waarvan de allereerste vestiging opende in Gent) is dus wel degelijk een Belgische keten. Iets waar de naam Belchicken uiteraard nét iets meer de nadruk op legt dan de naam Chitir Chicken. Je kan bij Belchicken trouwens ook rund- en zelfs visburgers bestellen, maar waarom zou je dát doen? Fried chicken is de reden waarom je hier moet zijn: in burger-, tender-, wing-, bite- of nuggetvorm.
 

De kapitein gaat deze keer voor takeaway en opteert voor de ‘Boneless Combo’, een combinatie van verschillende fried chicken-bereidingen zonder botjes. En dat zijn welbeschouwd eigenlijk gewoon álle bereidingen op de kaart behalve één: de wings. Geen wings dus in de Boneless Combo, maar wel een fried chicken burger, een portie frietjes, een drankje, 2 chicken tenders, 2 chicken nuggets en 2 chicken bites.


Om toch maar all the way te gaan bestelt Captain Critic er nog maar 4 extra chicken wings bij ook. Een fried chicken experience zonder wings is als een citytrip naar Charleroi zonder bestolen en in elkaar geslagen te worden. Incompleet, met andere woorden.


Het afhalen verloopt snel en vlot, op minder dan 10 minuten zit de kapitein weer in zijn auto op weg naar huis, alwaar hij aan zijn fried chicken-festijn en bijhorende aanslag op zijn spijsverteringsstelsel kan beginnen.
 

Eerst en vooral de chicken burger. Die bestaat welbeschouwd maar uit 4 componenten: een bun, gefrituurde kip, ijsbergsla en mayonaise. Meer moet dat soms niet zijn. Tegen een burger als deze zal de kapitein zelden nee zeggen. Eigenlijk kan die alleen nog verbeterd worden door het typische fast food-broodje (met sesamzaad in dit geval) te vervangen door een kwalitatiever exemplaar. En dan heeft Captain Critic het niet over een bagnat of een pistolet of iets dergelijks (God forbid …) maar wel over een boterzachte brioche bun. Bijvoorbeeld.


Op de kwaliteit van de gefrituurde kip geen aanmerkingen. De tenders zijn heerlijk krokant vanbuiten en zacht vanbinnen. De bites, die zijn heerlijk krokant vanbuiten en zacht vanbinnen. De wings, die zijn … euh ja, heerlijk krokant vanbuiten en zacht vanbinnen. Enkel het vlees van de nuggets is wat steviger, maar dat is een kenmerkende eigenschap van een nugget, dat is algemeen geweten.


De kapitein is tot slot ook wel fan van de frietjes. Geen typisch Belgische frieten, neen, eerder Amerikaans aandoende curly fries, wat wel past bij iets door en door Amerikaans als fried chicken. Belchicken of Chitir Chicken? Captain Critic merkt geen verschil. En dat stemt hem tevreden. Maar als u de kapitein nu wilt excuseren? Hij heeft inmiddels aardig wat goed te maken tegenover zijn spijsverteringsstelsel.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor