Honey Bunny


Aah, de Overpoort. Waar je in het holst van de nacht een kumpir gaat eten (bestáát dat eigenlijk ook ergens buiten de grenzen van de Overpoort?). Waar je na die kumpir - fond op professionele wijze gelegd - gewoon weer verder gaat zuipen in een café dat ruikt naar een mix van verschaald bier, vodka-Red Bull en enkele lichaamssappen naar keuze. Waar je volkomen normale jongens en meisjes op hun knieën, schaarsgekleed én bovendien vrijwillig, door een onbestemde drek ziet kruipen terwijl ze vernederd en uitgescholden worden door een eveneens volkomen normaal iemand, die - eens er een gekleurd lint over z'n schouders hangt - blijkbaar onvermijdelijk verandert in een soort hardcore versie van de Markies de Sade. En waar je - hoort erbij! - af en toe ’s een mes tussen de ribben krijgt als je tegen het verkeerd soort marginaal opbotst.


Die Overpoort dus. Captain Critic is geen onverdeelde fan, u merkt het. Maar zelfs de kapitein komt er al eens. Zo heel af en toe. En dan moet er soms iets gegeten worden. Bij Honey Bunny bijvoorbeeld, een recente toevoeging aan het culinaire aanbod (ahum) dat de Overpoort te bieden heeft.


Honey Bunny (voluit ‘Honey Bunny Burgers & Ice Cream’) werd vernoemd naar z’n eigenaar. En neen, die mens heet niet 'Honey Bunny'. Maar wel Hany. Hany Ahmed. Waar dat konijn dan nog vandaan komt, is verder een raadsel.


Het is rustig in de grote zaak, die vooral ontworpen lijkt voor de drukke momenten wanneer alle studenten in de stad zijn. Niet voor de kerstperiode, wanneer Captain Critic er komt eten en hij vooral het gezelschap krijgt van Deliveroo- en Uber Eats-koeriers. 
 

Op de kaart vind je vooral burgers en subs (sandwiches) terug. Zo kan je zelfs een ‘French burger’ met een schijf cordon bleu bestellen. Op zich geen slecht idee maar er is maar één land dat de burger écht onder de knie heeft. De kapitein opteert dus wijselijk voor een ‘American burger’. In menuvorm, wat naar goeie fastfoodtraditie naast de burger zelf ook frietjes en een frisdrank inhoudt. 


Het is duidelijk dat die American burger met verse ingrediënten bereid wordt. In dit geval rundvlees, Amerikaanse cheddar, sla, tomaat, augurk, gebakken ajuin en ‘special sauce’. Het broodje is heel licht en zacht, ideaal voor een fastfoodburger dus. Wel is de schijf rundvlees een stuk te klein voor de grootte van het broodje. Ofwel moet er dus een kleinere bun voorzien worden óf een grotere schijf vlees. Bij voorkeur dat laatste, dat spreekt voor zich.
 

De frietjes zijn best smakelijk, maar de echte uitblinkers zijn de 10 (!) chicken tenders die Captain Critic on the side bestelt. Krokant gefrituurde tenders zo mals dat ze er zelfs in Kentucky jaloers op zouden zijn. Het is en blijft uiteraard fastfood maar daar kijkt de kapitein niet op neer, hoegenaamd niet.


Eet je bij Honey Bunny de beste burgers van Gent? Neen, zeker niet. Zelfs niet de beste burgers van de Overpoort. Maar je eet er wel een smakelijke burger bereid met verse ingrediënten voor een schappelijke prijs. En vergeet zeker die uiterst malse chicken tenders niet te proberen. Als je al op leeftijd bent kan je daar zelfs je gebit voor thuislaten.
 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor