Aroy Aroy


Jason Blackaert heeft een best indrukwekkende track record als het op Gentse restaurants aankomt. Van het met een Michelinster bekroonde C-Jean over J.E.F. tot Aroy Aroy en nu steekt Blanckaert zelfs ook de handen uit de koksmouwen bij Alberte, waar Tom Pauwelyn aan het roer stond voor hij Elders opstartte.


Bij Aroy Aroy - waarvoor een overnemer gezocht wordt - brengt Jason Blanckaert voorlopig nog samen met zijn broer Michael een Thaise keuken met hier en daar een verrassende Vlaamse toets. Als u bij de combinatie Vlamingen en Thailand meteen moet denken aan Pattaya-toestanden, en dan vooral aan een heel ander soort vleeswaren dan er bij Aroy Aroy op het menu staan, dan is dat uw eigen verantwoordelijkheid en volledig voor uw eigen rekening.
 


Anyhow, Captain Critic gaat eens te meer van start met een Negroni waarbij hij twee amusegerechtjes krijgt: een krokante zeewiercracker (eigenlijk kroepoek met een norivel) met butternutdup en een soort beignet met gerookte makreel, rode ui en chili, die wel degelijk behoorlijk pikant is. Een geslaagde manier om van start te gaan.
 
 

Daarna volgen drie voorgerechtjes die samen op tafel gezet worden: groene asperges met knolselder, soja en eidooier (lekker!), licht pikante oester met seafoodsaus (lekker lekker!!) en best wel wat meer dan licht pikante mosselen met Padrónpepers, lamsoor en jalapeños (lekker lekker lekker!!!).
 

Ook al waren de voorgerechten al absoluut geslaagd, het is bij de hoofdgerechten dat de vlam eigenlijk écht in de pijp slaat. Perfect bleu gebakken BBQ Holstein-rundvlees met groene radijs; khao soi curry met overheerlijke BBQ hoevekip en bokchoy; en romige groene curry met witte asperges en bloemkool. Dat alles geserveerd met heerlijke sticky jasmijnrijst.
 
 

Het dessert (aardbei met witte chocolade, rabarber en kaffir) is het enige gerecht dat niet bedoeld is om te sharen. En sharen of niet, opnieuw kan je dit een geslaagd geheel noemen: fris, zoet en romig tegelijk. Merk trouwens op hoe de kapitein niet gewoon ‘delen’ zegt, maar ‘sharen’. Hij is tenslotte een hippe kapitein.
 

‘Aroy Aroy’ betekent zoveel als ‘lekker lekker’ in het Thais en ja, daar kan Captain Critic eigenlijk maar weinig tegenin brengen. Het menu is dan ook nog eens zeer democratisch geprijsd voor wat je allemaal krijgt en hetzelfde geldt zeker en vast ook voor de aangepaste wijnenformule. Vergeet Pattaya, ga gewoon naar Aroy Aroy. Zolang het nog kan.
 
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor