Currychiwa

 

Drie keer raden waarvoor je terecht kan bij Currychiwa. Ja hoor: curry. Maar geen Indiase of Thaise curry, wel Japanse. Bij ons minder bekend maar als je in een stad als Tokio bent, dan struikel je haast over de talloze curryrestaurants. Japanse curry is dan ook echte comfort food: snel, goedkoop en vooral: lekker. 
 

Currychiwa is het eerste restaurant dat de Japanse curry ook naar Gent brengt. De zaak is binnen jong en kleurrijk ingericht. Captain Critic neemt plaats aan de toog met zicht op de open keuken en laat een Sapporo-biertje aanrukken. 
 
 
Een Japanse curry bestaat standaard uit een zachte currysaus met stukjes wortel en aardappel, geserveerd met rijst. De kapitein kiest ervoor om daar nog een pork katsu aan toe te voegen. Heel kort door de bocht: een soort Japanse varkensschnitzel, maar dan gefrituurd in plaats van gebakken. 
 

Japanse curry is fastfood dus het bord laat niet al te lang op zich wachten. En ja, het ziet er geslaagd uit. De rijst is zacht en de currysaus smakelijk. Je kiest zelf hoe pikant je die maakt. Captain Critic koos voor ‘regular’ en die is al behoorlijk warm, en voor een gerecht als dit eigenlijk ideaal. 


De grootste ster van het bord is de pork katsu: krokant gefrituurd, mals en vettig varkensvlees, afgewerkt met gefrituurde uitjes en wat lente-ui. Top. Een St. Bernardus Tokyo past er perfect bij: fris, fruitig én bloemig. 
 

Currychiwa mag dan wel door Vlamingen uitgebaat worden, de curry die je er voorgeschoteld krijgt doet écht aan Japan denken. Irasshaimase!Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor