L'Autre Côté


Bistrorant. Zo noemt L’Autre Côté in het landelijke Beervelde zichzelf. Captain Critic moet toegeven dat hij niet meteen laaiend enthousiast is over die term, maar zelfs in die wetenschap is ‘bistrorant’ nu ook weer niet zó enorm vergezocht voor het concept dat L’Autre Côté uitgedacht heeft. Net iets te verfijnd voor een bistro, net niet verfijnd genoeg voor een (chiquer) restaurant. 
 

In de zaal is het aangenaam zitten en de kapitein laat - ja, voor de zoveelste keer - een Negroni aanrukken. Je zou haast gaan denken dat Captain Critic een man van gewoontes is. Bij zijn aperitief worden enkele krokante toastjes met een potje vismousse geserveerd. Eenvoudig maar lekker.
 

Om van start te gaan opteert de kapitein niet voor één van de ‘echte’ voorgerechten, maar wel voor een sharing dish: de soft taco’s met gelakte kip, guacamole en zure room. Die taco’s zijn geslaagd: verse ingrediënten en een combinatie van frisse (limoen, bieslook) en volle (avocado, zure room) smaken. De gelakte kip geeft dan weer een licht zoete toets aan het geheel. 
 

Snel-snel van Mexico terug naar huis met een dikke vette klassieker uit de Belgische keuken: vol-au-vent met frietjes en een slaatje. Niet zomaar een vol-au-vent met enkel kip en kalfsgehaktballetjes (hoewel die uiteraard ook van de partij zijn), neen: in deze vol-au-vent zitten er ook kalfszwezeriken én garnaaltjes. Het resultaat is top: een smakelijke saus (inclusief mousseline!) met véél ‘vulling’. De kip, de gehaktballetjes, de zwezerik en de garnaaltjes: eigenlijk nergens iets op aan te merken. Ook de frietjes zijn geslaagd, net als de verse mayonaise. Het slaatje laat Captain Critic behoorlijk onaangeroerd, gezien de grootte van de portie vol-au-vent en frietjes. Prioriteiten stellen heet dat. 
 

Als dessert een dame blanche, als we dan toch bij klassiekers uit de Belgische keuken aanbeland zijn. Never change a winning formula, toch? Drie lekkere bolletjes vanille-ijs, warme chocoladesaus en een toef slagroom. Enkel de paar blaadjes groene kruiden zijn compleet overbodig. Groen is een kleur die de kapitein liever wil vermijden in zijn dame blanches. 


Die paar blaadjes groen zijn echter absoluut geen party poopers. Captain Critic heeft meer dan goed gegeten bij L’Autre Vie en zal hier zeker nog ‘s terugkeren. Maar laat de term bistrorant toch vooral geen algemene ingang vinden. Willen we dat afspreken?Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor