Carpaccio


Neen, bij restaurant Carpaccio in Lochristi staat er geen echte Italiaan pizza’s te bereiden. De pizzabakker is een gewone Vlaming zoals u en ik. Is dat een probleem? Neen, hoegenaamd niet. Captain Critic vergeeft de Vlaamse pizzabakker in kwestie maar al te graag dit onmiskenbaar geval van cultural appropriation. Moet je geboren zijn in de laars om een schijf deeg in een pizzaoven te kunnen schuiven? Neen toch. Of beter: let’s find out, shall we.


De kapitein gaat van start met een Rosso Antico rode vermouth, waarbij een bordje zwarte en groene olijven geserveerd wordt, net als een kommetje kleine grissini. Er staan best veel pasta- en vleesgerechten op de kaart, maar Carpaccio lijkt in de eerste plaats vooral een pizzeria te zijn. Dat merk je aan de behoorlijk authentieke steenoven waarin de pizza’s bereid worden én aan het aantal klanten dat een pizza komt afhalen. 
 

Een pizza it is, then. En voor één keer gaat Captain Critic voor een pizza die hij nog nooit eerder bestelde: een pizza marsicana om precies te zijn. Zo’n marsicana bestaat uit tomatensaus, kaas, gorgonzola, ajuin en oregano. Niet al te veel ingrediënten dus, en zo heeft de kapitein het graag, in plaats van een hele groentenrayon op zijn pizza, laat staan een ananas of iets dergelijks. 


Weinig ingrediënten op zich volstaat uiteraard niet, een pizza moet vooral ook lekker zijn. Captain Critic is geen man van cliffhangers, laat dus maar snel duidelijk zijn dat daar bij Carpaccio weinig aan schort. Een dunne, krokante korst, smakelijke ingrediënten, veel kaas en - belangrijk! - toch geen al te vettige bedoening. 
 

Aangezien een warme pizza op een snikhete dag tactisch gezien misschien niet het allerbeste idee is, kan de kapitein best wel wat verkoeling gebruiken. Iets waarvoor een tartufo wel gemaakt lijkt te zijn: een soort ijsbonbon met een kern van gesmolten chocolade die wordt versierd met slagroom, cacaopoeder en chocoladesaus. Best lekker, maar in het ijs zitten aardig wat ijskristallen, wat de smeuïgheid niet meteen ten goede komt. Nu, een royale hoeveelheid chocoladesaus maakt meestal veel goed, ook in dit geval.


Captain Critic at bij Carpaccio een smakelijke pizza, maar een minpunt was er jammer genoeg ook wel. Door de vele takeaway-bestellingen is het duidelijk dat de bediening (hoewel altijd vriendelijk) soms wat het noorden kwijt is, wat resulteert in een bij momenten te lange wachttijd, of een vergetelheid hier en daar. Een extra personeelslid op drukke momenten, of een limiet op het aantal takeaway-bestellingen kan misschien al veel oplossen.
 Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor