The Cave


The Cave (de naam doet wat denken aan een dancing uit de jaren negentig) is een eetcafé dat gerund wordt door dezelfde uitbaters als de vlak ernaast gelegen frituur Het Smulhoekje. De vrouwelijke helft van het koppel staat in het eetcafé, de mannelijke helft neemt de frituur voor zijn rekening. 


Interieurprijzen zal The Cave niet meteen winnen. Het felgekleurde en -verlichte aquarium gevuld met tropische dan wel subtropische vissen en de schreeuwerige flipperkasten zijn dan misschien een eyecatcher voor als je hier met jonge kinderen komt, voor Captain Critic zelf zijn het elementen die gerust achterwege mochten blijven. 


De kaart is uitgebreid, zeg maar reusachtig. Broodjes, panini’s, salades, croques, pasta’s, burgers en classics als stoverij, vol-au-vent en balletjes in tomatensaus. Daarbovenop kan je in het eetcafé ook gewoon nog ’s alles bestellen dat je naast de deur bij de frituur kan krijgen. 
 

De kapitein gaat meteen van start met een Orval, hij zit per slot van rekening in een café. En in een café drink je al ’s een Orval. Of twee. Na zorgvuldige deliberatie beslist hij om te opteren voor de welgenoemde ‘Smulhoekburger’. Een soort burger van het huis met cheddar, Giantsaus (zouden ze hiervoor toestemming gevraagd hebben aan de Quick?), rode ui, sla en tomaten, geserveerd met frieten.
 

De bediening is vlot en Captain Critic moet niet lang wachten op zijn bestelling. De burger wordt samen met de frieten en een potje mayonaise geserveerd op een leisteen met daarop een stuk fake krantenpapier. Het grote voordeel aan het feit dat The Cave/Het Smulhoekje naast een eetcafé ook een frituur is, is dat de frieten bijgevolg uiteraard van frituurkwaliteit zijn. En dat is altijd een voordeel.
 

De frieten (een mooie portie trouwens) zijn wel degelijk uitstekend, maar is de burger dat ook? Wel, ‘uitstekend’ is veel gezegd, maar slecht is die zeker niet. Het zachte sesambroodje is best OK en de rundburger is mooi gebakken. Ook over de hoeveelheid kaas en saus kan de kapitein niet klagen. De groenten zijn vers maar de rode ui is wel veel te dik gesneden, wat voor een te scherpe smaak zorgt. De allerdikste stukken ajuin verwijdert Captain Critic vakkundig van zijn burger, en zo valt die uiteindelijk best wel in de smaak.


Conclusie? Sowieso zal de kapitein nog heel erg dikwijls frieten gaan afhalen bij Het Smulhoekje. Of hij ook nog heel erg dikwijls zal dineren in The Cave, daarover bestaat minder zekerheid. Maar laat u dat vooral niet tegenhouden, en al zeker niet wanneer u fan bent van felgekleurde en -verlichte aquariums vol tropische dan wel subtropische vissen.
 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor