Gulzig


Gulzig is wat vanalles en nog wat. Foodtruck Chick’ndale verkoopt kip aan ’t spit, ribben en ook iets creatievere streetfoodgerechten. ABSTRKT organiseert externe events en LOKAAL 13 is een eigen evenementenlocatie in Gent. En ja, Gulzig levert ook gerechten aan huis, iets wat weer maar ’s van pas komt met de tweede sluiting van de restaurants door dat vermaledijde virus.


Via e-mail bestelt Captain Critic een uitgebreide selectie van verschillende gerechten: chicken wings, gelakte rib, kip aan ’t spit, bijgerechten als parmezaanpuree, krielaardappeltjes met tijm, appelmoes en koolsalade, en ook wat good old rijstpap met bruine suiker als dessert. Alvast positief en best wel indrukwekkend: het gevraagde tijdstip van levering wordt tot op de minuut nageleefd. Dat is bij andere leveringen aan huis al ’s anders geweest …


Nog zo’n voordeel: de gerechten worden geleverd in biologisch afbreekbare potjes, wat toch altijd te verkiezen is boven plastic of aluminium verpakkingen. Dat gezegd zijnde: het belangrijkste is nog steeds wat er ín het potje zit. De kapitein verkiest nog altijd liever iets lekkers uit een aluminium verpakking met een afbreektijd van 1 miljoen jaar (the captain shits you not!) dan een niet te vreten, zij het volledig ecologisch verantwoord en verpakt gerecht.


Beginnen doet Captain Critic met de ‘BBQ Chick’ndale wings’. Zacht vlees en krokant vel: zoals de mensheid zijn kippenvleugels verwacht. De Aziatische toets die de wings hebben meegekregen door de toevoeging van sojasaus en sesamzaadjes is best geslaagd.



Het hoofdgerecht bestaat dus uit een kip, een rib en vier side dishes. De kip is wat je verwacht van een standaard gebraden kip aan ’t spit. Maar van een kip aan ’t spit - één van Captain Critic’s all time favourites - verwacht de kapitein ook best wel veel. En die verwachtingen worden ingelost: de kip is mals, het kippenvel smakelijk gekruid. De ‘full slap gelakte rib’ heeft net als de wings een Aziatische toets meegekregen (sesamzaadjes, bieslook, geroosterde amandelen) en is lekker mals en zoet.



De ovengeroosterde krielaardappeltjes zijn eenvoudig maar smakelijk: tijm, grof zout, bieslook. Meer is soms niet nodig. Ook de parmezaanpuree is voorzien van een handjevol bieslook en lekker zoutig door de Parmezaanse kaas. Wel had de puree iets smeuïger mogen zijn.



Captain Critic heeft een correcte opvoeding genoten en beseft dus maar al te goed dat bij kip aan ’t spit appelmoes hoort. Die appelmoes is duidelijk huisgemaakt en puur natuur: appel en een vleugje kaneel, niets meer. De koolsalade is een frisse, knapperige salade van spitskool.


Afsluiten doet de kapitein met een klassieker uit grootmoeders keuken: rijstpap met bruine suiker. Duidelijk huisgemaakt, behoorlijk zwaar en smaakvol maar de kapitein verkiest toch nog wat meer bruine suiker op zijn rijstpap. Dat is dan echter wel het voordeel van thuis te zijn: Captain Critic haalt gewoon zijn eigen pot bruine suiker boven om de tekorten aan te vullen.


Conclusie: de kapitein hoopt dan wel vurig (en velen met hem) dat de horeca zo snel mogelijk opnieuw open mag, maar Gulzig is in de tussentijd een smakelijk alternatief voor thuis.
 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor