Domino's


Neen, voor een authentieke Italiaanse pizza moet je absoluut niet bij Domino’s zijn. Voor een authentieke Italiaanse pizza blijf je best zelfs zo ver mogelijk uit de búúrt van de gemiddelde Domino’s-vestiging. Maar soms heeft een mens wel eens zin in een vettig stuk deeg met veel te veel vettige kaas en wat vettig vlees erbovenop gepleurd. Goesting is menselijk.


Om een Domino’s-pizza te gaan opeten in een Domino’s-restaurant zelf, moet er al iets heel ernstig aan de hand zijn. Een zware hersenschudding bv. Zorgwekkende masochistische trekjes. Zoiets. Neen, voor je eigen bestwil vermijd je het beter om je binnen in een Domino’s-vestiging te begeven. Als delivery daarentegen is Domino’s best wel geschikt.


Dat Domino’s thuishoort in de categorie ‘fastfood’ en niet in de categorie ‘ristorante autentico Italiano’ valt al snel af te leiden uit de menukaart. Zo vind je er naast pizza’s ook KFC-achtige chicken buckets terug. Of buffalo wings en mysterieus genaamde gerechten als ‘chickenito’s’ en ‘kick’n chicken’ (wat wat wat?). Niets mis mee natuurlijk. Zolang je maar weet waaraan je je moet verwachten. En zolang je dus maar FYSIEK WEGBLIJFT UIT EEN DOMINO’S-RESTAURANT. Dat laatste kan Captain Critic niet genoeg benadrukken. 


Op de kaart vind je pizza’s terug waarvoor je in Italië per direct een mes tussen de ribben krijgt. Pizza chicken teriyaki. Pizza Korean BBQ beef. Pizza chicken kebab. En uiteraard ook de duivelse Pizza Hawaii. Als ze in Napels geweten hadden dat er ooit krankzinnigen een pizza gingen beleggen met ananas, ze hadden hun uitvinding mooi voor zichzelf gehouden.
 

Gelukkig staan er echter ook normale pizza’s op de kaart. En daar springt de ‘Pepperoni Party’ meteen in het oog. Captain Critic is sowieso al grote fan van een pizza pepperoni, het vooruitzicht op een pepperoni-feestje klinkt dan als muziek in de oren.


De levering is niet enorm snel, maar de wachttijd is al bij al aanvaardbaar. De Pepperoni Party ziet eruit zoals je verwacht van een fastfood-pizza. Vettig dus. En ongezond. En was ‘vettig’ al vermeld? De Pepperoni Party is belegd met tomatensaus, mozzarella, pepperoni en ‘extra pepperoni’, zoals Domino’s het zelf omschrijft. Waarom ook maar iemand eraan zou denken om het te doen zónder extra pepperoni is de kapitein een raadsel. 
 

De pizza smaakt eigenlijk best naar meer, zolang je je er maar bewust van bent dat je geen Italiaanse pizza eet, en je een onherroepelijke aanslag aan het plegen bent op je eigen gezondheid. De pepperoni is inderdaad rijkelijk aanwezig, zodat er wel degelijk van een - bescheiden - pepperonifeestje gesproken kan worden. Ook op de mozzarella is er niet bespaard. Waarvoor dank. Het lijkt trouwens contradictorisch dat de pizza in zijn geheel uiterst vettig is, maar dat de korsten aan de buitenkant dan weer aan de droge kant zijn. Zonder twijfel het allergrootste mysterie in de wereld der fastfoodpizza’s.


Captain Critic’s spijsverteringsstelsel is het misschien niet met hem eens, maar de kapitein wil Domino’s vetpizza toch drie sterren toekennen. Omdat het een guilty pleasure is. Omdat het eigenlijk best wel gesmaakt heeft. En omdat je er je luie zetel niet voor moet uitkomen, behalve dan om de voordeur open te doen. Enkel voor dat laatste zou er dus nog een oplossing gevonden moeten worden …
 Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor