Tokyo Sushi Lochristi


In een intussen behoorlijk ver verleden ging Captain Critic al ’s langs bij de oorspronkelijke Tokyo Sushi, in het centrum van Gent. Sinds enkele jaren vind je ook een tweede vestiging, in Lochristi. Waar die eerste vestiging vereerd werd met een bezoek van de kapitein in persoon, moet de tweede het stellen met een afhaalversie. Maar ook dat is uiteraard een eer.
 

Als voorgerecht wekt het gerecht ‘potato shrimp’ best wel wat nieuwsgierigheid bij Captain Critic. En meer dan nieuwsgierigheid gecombineerd met honger is er niet nodig om die potato shrimp dan ook toe te voegen aan zijn bestelling. Spijt heeft de kapitein daar zeker niet van: zes scampi’s gewikkeld in een jasje van aardappelslierten en dan gefrituurd. Misschien niet het meest authentiek Japanse gerecht, maar toch: what’s not to like?
 
 
Bij een sushirestaurant bestel je … euh ja: sushi, en Captain Critic gaat voor een combo. De grote Tokyo mix om exact te zijn, die bestaat uit een selectie van sashimi, nigiri, maki, gefrituurde sushi en inside out rolls. Vergezeld van het absoluut noodzakelijke trio wasabi, ingelegde gember en sojasaus én het veel minder noodzakelijke duo geraspte wortel en sla.
 


De nigiri is geslaagd. Lekkere sticky rijst met mooie stukken zalm, tonijn en scampi. Die laatste is Captain Critic’s minste favoriet, maar dat betreft een persoonlijke voorkeur. Een persoonlijke voorkeur die wel 100% correct is, dat uiteraard wel. Ook de inside out roll met crispy zalm is smakelijk. Dat ‘crispy’ slaat dan op de korreltjes rice krispie-achtige krokante rijst die voor een aangename crunch zorgen.
 
 

De sashimi van tonijn, zalm en rode snapper is eenvoudig (want ja, zo is sashimi nu eenmaal) maar heerlijk. Net als de fry sushi van zalm. Gefrituurde sushi: een doorsnee Japanner zou er zonder aarzelen meteen een seppuku voor organiseren, maar Captain Critic? Ja, die is er best wel fan van.
 
 

Daarna is het tijd voor twee verschillende soorten maki: eentje met zalm (de kapitein bespeurt een rode draad) en opnieuw rice krispies (we zullen ze voor het gemak maar zo noemen), de andere met gefrituurde garnaal, komkommer en palingsaus. Opnieuw twee meer dan geslaagde sushi.
 

Om af te sluiten de intrigerend genaamde ‘dynamic roll’ met krab, avocado, komkommer, tamago (Japanse omelet) en masago (roze spieringeitjes). Heel veel dynamischer dan de andere rolls kan deze inside out roll niet meteen genoemd worden, maar het is wel een mooie afsluiter van een meer dan geslaagde sushi combo. Ook de Tokyo Sushi-vestiging in Lochristi mag een aanrader genoemd worden.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor