Tokyo Sushi


De tijd dat je in Gent nog echt op zoek moest gaan naar een sushirestaurant ligt al ver in het verleden. Wat Captain Critic betreft is dat een goede zaak, de kapitein is immers een onvervalste sushiliefhebber. Tokyo Sushi heeft bij de keuze van een naam alvast voor duidelijkheid gekozen. Dát je hier sushi vindt is duidelijk, maar hoe zit het met de kwaliteit ervan?


Het interieur is aangenaam ingericht met enkele Japanse toetsen en achter de sushitoog kan je vanuit de zaal twee Japanse voorhoofden (meer is er niet te zien) naarstig zien snijden en rollen. Na een aperitief gaat de kapitein van start met vegetarische tempura: groene asperge, wortel, zoete aardappel, broccoli en aubergine kort gefrituurd in het typische tempurabeslag. Het geheel wordt vergezeld door een licht dipsausje. De tempura is alvast heerlijk: krokant, niet te veel beslag en de groenten hebben de correcte textuur: niet rauw, maar ook niet plat. Een goeie manier om van start te gaan. Voor diegenen die het niet zo begrepen hebben op rauwe vis staan er ook andere opties op de kaart (gelukkig enkel oosterse gerechten, en geen biefstuk-friet), maar de kapitein gaat uiteraard voor sushi als hoofdgerecht. Hoso maki (een dunnere versie van de bekendere maki-rolletjes) met zalm, sashimi (plakjes rauwe vis) van tonijn en nigiri (een bolletje rijst met daarop een stuk vis) van rode snapper.


De sushi is fijn, verzorgd en smakelijk, en de vis is kraakvers. De geraspte wortel en het blaadje sla zijn echter overbodig en hadden evengoed weggelaten kunnen worden. U zal het de kapitein dus wel vergeven dat hij beide onaangeroerd op zijn schotel laat liggen. Een Japans Asahi-biertje is dan weer een prima manier om de kick van de wasabi af en toe door te spoelen. Het duurt misschien wat lang voor de ober komt afruimen maar zodra er teken gedaan wordt is hij er wel direct. Misschien kan de vertraging dus ook gewoon te wijten zijn aan de Japanse terughoudendheid. De ober staat overigens alleen in de zaal en lijkt alles zonder stress mooi onder controle te hebben. Als dessert neemt Captain Critic tempura-ijs en een warme Japanse saké. Ja, de kapitein gaat deze keer full Japanese. Nóg Japanser kon enkel door in een kimono een walvis te harpoeneren en op een vliegdekschip neer te storten. Het beslag waarin het ijs gefrituurd is mocht misschien iets dunner geweest zijn, maar het geheel is best lekker. De Japanse saké is een mooie afsluiter, hoewel het uiterst jammer is dat er op de bodem van het sakéglas een licht pornografische foto van een blote vrouw ontbreekt (gemiste kans!).


Dat dit laatste incident (want dat is het ontbreken van een blote vrouw toch: een incident) snel vergeten en vergeven is, toont aan dat de kapitein toch heel tevreden is met zijn bezoek aan Tokyo Sushi. Een goed adres voor kwaliteitssushi aan betaalbare prijzen.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor