Chapo's


Als je in het Gentse zin hebt in Mexicaanse delivery, dan kom je nogal snel uit bij Chapo’s. Inmiddels toch al min of meer een gevestigde waarde in de stad, net als de Chapo’s-brommertjes die de strijd op leven en dood aangaan met de concurrerende brommertjes van Pizza Hut en Takeaway.com, of de fietsers van Deliveroo, die op hun niet-gemotoriseerde tweewielers toch geconfronteerd worden met een niet onaanzienlijk competitief nadeel.


Dat gezegd zijnde: wie Chapo’s zegt, zegt burritos, tacos, nachos en quesadillas. Je kan er ook terecht voor verschillende ‘platos’ en zelfs ‘hamburguesas’, maar tot nader order zijn de Amerikanen - en niet de Mexicanen - nog steeds de koning van de hamburgers. Captain Critic verkiest zijn burgers dus nog steeds liefst 100% Amerikaans. Bij een Mexicaanse keten (nu ja, eigenlijk Tex-Mex om precies te zijn) zijn er genoeg andere alternatieven.
 

En dat alternatief zijn in dit geval quesadillas. Steak quesadillas meer bepaald. Een quesadilla is een opgevouwen tortilla gevuld met gesmolten kaas en bij dit exemplaar ook nog steak, paprika en ui. Het is daarnaast ook zo ongeveer Captain Critic’s favoriete Mexicaanse gerecht. Nog meer dan een burrito bijvoorbeeld. Dat quesadillas voornamelijk gevuld zijn met kaas en niet met rijst (zoals bij een burrito) is daar niet vreemd aan. Niets tegen rijst, hoegenaamd niet, maar in een rijst/kaas-battle zal de kaas het toch áltijd halen van de rijst. 


Een belangrijke reden voor het succes van Chapo’s in het Gentse is de betrouwbare levering. En ja, ook deze keer wordt alles mooi op tijd aan huis gebracht. De quesadillas worden geserveerd met nachos en huisgemaakte salsa roja. De nachos zijn eenvoudig maar smakelijk. Hetzelfde kan gezegd worden van de salsa roja, die inderdaad vers en huisbereid lijkt. Die is dus best lekker maar kan gerust wel wat meer ‘kick’ gebruiken.
 

Ook de quesadillas (drie exemplaren) zijn geslaagd: zachte tortillas en een smakelijke vulling van vooral veel kaas en rundvlees. Paprika en ui zijn in veel geringere mate aanwezig, maar liever zo dan omgekeerd. Ook al zijn quesadillas een behoorlijk rijkelijk gerecht, zwaar op de maag vallen deze exemplaren zeker niet. De kapitein zou er misschien zelfs nog eentje naar binnen kunnen werken.


Hoe dan ook: Chapo’s is een degelijke Mexicaanse fastfoodzaak. En het is ook mooi om te zien dat El Chapo (Joaquín Guzmán voor de vrienden) zijn leven gebeterd heeft en nu niet langer cocaïne en heroïne levert voor het kartel, maar gewoon Tex-Mex in het Gentse. ¡Que aproveche!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor