Je M'en Fish
(website)
Bij Je M’en Fish, gelegen in het centrum van Gent aan het voormalige Justitiepaleis, moet je vooral niet binnenspringen als je niet van vis houdt. Gelukkig hebben de uitbaters dat meteen heel duidelijk gemaakt bij de naamgeving van hun restaurant. Je moet al heel onoplettend zijn om hier binnen te wandelen wanneer je al kokhalst bij de geur van vis of zeevruchten.
Vis staat dus centraal in deze zaak, en Captain Critic opteert voor het viergangenmenu, waarbij je bij elke gang de keuze hebt tussen 2 à 3 verschillende gerechten. Handig. De bediening werkt met een QR-systeem waarbij je via je smartphone je bestelling doorgeeft, van eten tot drankjes. En het moet gezegd: dat systeem werkt verbazend vlot. Én je moet er je sociale angst om een ober aan te spreken niet voor overwinnen. Iedereen wint.
De eerste gang is zalm gravad lax. Zachte, smakelijke zalmfilet met rode biet, zure room, dille en een citroenpartje. De zalm heeft via de rode biet-marinade een mooie, intens rode kleur meegekregen. Een eenvoudige maar geslaagde manier om van start te gaan.
Daarna volgt een kleine lobster roll. Een briochebroodje gevuld met kreeften- en rivierkreeftenvlees, truffelmayonaise, tomaat en bieslook. On the side opnieuw een citroenpartje. Daar hoef je niet van te schrikken in een visrestaurant. Deze lobster roll kan niet tippen aan de exemplaren die je kon krijgen bij het inmiddels ter ziele gegane Judy’s Lobster Shack, maar het is sowieso wel een geslaagde lobster roll. Een zacht broodje en een smakelijke vulling. Veel meer moet dat soms niet zijn.
Ravioli met Noordzeekrab is het ‘hoofdgerecht’. Hoofdgerecht tussen aanhalingstekens aangezien twee ravioli niet meteen gekwalificeerd kunnen worden als hoofdgerecht. Maar binnen een menu-formule is dat allemaal best oké. De ravioli zijn smakelijk, zeker in combinatie met het tom kha kai-achtige soepje waarin ze geserveerd worden. De beukenzwam-paddenstoelen, lente-ui en wat sesamzaad maken het geheel af.
Godzijdank zijn ze bij Je M’en Fish niet al te avant-garde en proberen ze dus ook geen vis in hun dessert te verwerken. Onderschat ze niet: die avant-garde types. Neen, een affogato volstaat. Een bolletje vanille-ijs overgoten met hete espresso. Je M’en Fish haalt zijn inspiratie van over de hele wereld: Zweden (gang 1), Canada (gang 2) en Italië (gang 3 en 4). En dat allemaal in Gent. Een ster voor elke gang is het immer correcte oordeel van de kapitein.
Reacties
Een reactie posten