Corboo


Restaurant Corboo van chef-kok Alexander Corbisier is gehuisvest in een karaktervolle historische fermette aan de (toegegeven: net iets minder karaktervolle) Dendermondesteenweg in Destelbergen. Bij die mooie klassieke setting hoort ook een klassieke keuken, en dat is exact wat je bij Corboo zal aantreffen. 


Denk absolute kwaliteitsklassiekers als huisbereide terrine van ganzenlever, asperges à la flamande, garnaalkroketten met handgepelde garnalen, roggevleugel met kappertjes, gebakken paling met tartaarsaus, tète de veau met madeirasaus en kalfsfricassee met balletjes.
 

Captain Critic gaat van start met een Negroni waarbij enkele dikke grissini geserveerd worden samen met een smeuïge aspergemousse met gerookt paprikapoeder. Aan tafel is het aangenaam en ruim zitten. De bediening is warm, vriendelijk en professioneel. 
 

Op het voorgerecht (zacht gerookte, handgesneden Schotse zalm met klassieke garnituur en toast) is het niet lang wachten. De heerlijke zalm is van absolute topkwaliteit en op perfecte dikte gesneden. Die klassieke garnituur, dat is fijngesnipperde sjalot en peterselie, vergezeld van een citroenpartje. Twee sneetjes toast (in driehoekjes, of wat had u gedacht) maken het geheel af. Soms is een klassieker zo perfect dat er niet gemorreld moet worden aan de samenstelling van het geheel, zeker niet wanneer er gewerkt wordt met kwaliteitsvolle ingrediënten. 


Dat de chef graag werkt met topproducten van hoge kwaliteit (zoveel mogelijk dagvers en lokaal) is dus duidelijk. Daarnaast komen kruiden en groenten voor een groot deel uit de eigen moestuin, iets wat altijd een meerwaarde biedt. Ook de wijnkaart is best interessant. Bij de gerookte zalm opteert de kapitein voor een Spaanse witte Rueda, bij het hoofdgerecht gaat hij dan weer voor een aangename Toscaanse rode wijn.
 

En dat hoofdgerecht, dat is krokant gebakken kalfszwezerik ‘surette’. Twee stukken perfect gebakken zwezerik: licht krokant korstje, heerlijk zacht binnenin. Zoals het hoort dus. Dat alles met een smeuïge puree met groene erwtjes, spinazie, een groene asperge, een zalfje van pompoen en een smakelijk vleessausje. Opnieuw een klassieke bereiding, maar er is een reden waarom sommige bereidingen klassiek zijn: never change a winning formula.
 

Om af te ronden laat Captain Critic nog een rode porto uit zijn geboortejaar aanrukken (1986, als u het écht moet weten). Een mooie klassieke afsluiter van een geslaagd klassiek diner. Blij dat er nog restaurants als Corboo bestaan, naast al het jong modern geweld.
 
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor