MadockMadock is een nieuw adres in Destelbergen, waar de hongerigen en dorstigen onder ons terecht kunnen voor ontbijt, lunch en alles daartussenin (lees: zoetigheden als taart en gebak en verschillende ‘bar bites’ voor de apero). Het interieur is stijlvol en verzorgd, wat al meteen voor een aangename atmosfeer zorgt.
 

Captain Critic, die is bij Madock terechtgekomen voor een lunch. Hij kan kiezen tussen verschillende salades, toasts, pasta’s én ook enkele burgers. Wie de kapitein inmiddels ook maar enigszins kent, die weet dat Captain Critic’s keuze bij het zien van het woord ‘burger’ eigenlijk al lang gemaakt is. En al helemaal wanneer één van die burgers de onmetelijk welluidende naam ‘Bruce Willis’ heeft meegekregen (Pulp Fiction! Sin City!! Die Hard!!!).


Het kan een marketingtrucje zijn, maar op Captain Critic heeft het alvast gewerkt. Een Bruce Willis it is. Maar eerst krijgt de kapitein nog een amuse voorgeschoteld: een smakelijk kroketje van bloemkool en een even smakelijk kroketje van broccoli, vergezeld van een dipsausje. Een hapje van het huis is altijd een plus. 
 

De bediening is vriendelijk en vooral: vlot. Bruce Willis neemt dus al snel plaats aan Captain Critic’s tafeltje. Bruce bestaat uit gemengd varken/kalfsgehakt, cheddarkaas, geroosterde ui, homemade burgersaus en wordt vergezeld van een potje aardappelwedges en een frisse salade. Een best smakelijk uitziend geheel.
 

Een smaaktest bevestigt dat uitzicht alvast: een lichtbruin - maar zacht - broodje met sesamzaadjes, een mooie portie zoetig-hartige burgersaus en een dikke, sappige schijf vlees bedekt met gesmolten cheddar, krokant gebakken spek en zoete geroosterde uitjes. Een ideale lunchburger. Wat Captain Critic betreft mochten er gerust nog wat meer geroosterde uitjes op de burger gelegen hebben, maar dat is een detail. Doorgaans verkiest de kapitein overigens een 100% rundburger maar in dit geval is het varken/kalfsgehakt ook meer dan geslaagd.
 

Met het slaatje is er niets mis: vers én divers. De wedges zijn smakelijk maar een potje mayonaise had er wel nog bij gemogen (het lijdt geen twijfel dat Bruce Willis daar zelf ook zo over zou denken).


Destelbergen en omgeving mogen blij zijn met een nieuwe, stijlvolle lunchplek. Om Bruce Willis in Die Hard maar te citeren: Yippee-ki-yay, motherfucker! Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor