Kin Khao (2)


Sinds het vorige bezoek van Captain Critic is het pand van Kin Khao een stuk groter geworden. En dat mocht ook wel, gezien de grote populariteit van de door Captain Critic in 2019 omschreven ‘beste Thai van Gent’. Een mening die de kapitein ongetwijfeld deelt met vele anderen, gezien de lange wachttijden om bij Kin Khao een reservering te kunnen bemachtigen. In 2020 werd Kin Khao door Gault&Millau zelfs bekroond met de titel beste Thai van het land.


De zaak is dus wat ruimer geworden, waardoor je er ook iets rustiger kan zitten vergeleken met enkele jaren geleden. Toen opteerde Captain Critic voor het Kin Khao Experience Menu, deze keer wordt dat het Kin Khao Choice Menu. Er is op zich weinig verschil tussen beide formules: het zijn beiden verrassingsmenu’s die een uitgebalanceerde keuze van de chef en een totaalbeleving van de fijne Thaise keuken bieden. Het belangrijkste verschil is dat er in het Choice Menu iets goedkopere ingrediënten gebruikt worden vergeleken met het Experience Menu. De Thaise keuken is echter bij uitstek een keuken die uitstekend overweg kan met minder dure ingrediënten. Je kan hier dus zonder enig aarzelen ook opteren voor het goedkopere van de twee menu’s.
 
 
Na een aangenaam geprijsde Negroni volgen de voorgerechten, die als sharing dishes in het midden van de tafel gezet worden. Eerst de Thod Mun Kung, gefrituurde pasteitjes van gemalen garnalen en varkensvlees met een zoete chili-dipsaus. De pasteitjes zijn zacht en smakelijk, de frisse dip met koriander past er perfect bij.
 

De andere voorgerechten zijn Larb Moo (een pikante Thaise kruidensalade met varkensvlees) en Gai Saté (kipsaté met pindasaus). De Larb Moo is opnieuw een fris en smaakvol voorgerecht: gebakken varkensgehakt, gemalen geroosterde rijst, radijs, rode kool, komkommer, slaharten, Thaise kruiden, hier en daar een uiterst pikant stukje chili, limoensap én vissaus. Die vissaus is trouwens iets waar je gegarandeerd van over je nek gaat als je die zuiver zou proeven, maar gecombineerd in een gerecht ondergaat het op haast magische wijze een metamorfose tot heerlijke smaakmaker.
 

De Gai Saté (de favoriete saté van James Cooke) is heerlijk: zachte gemarineerde kip met geroosterde uitjes op bamboeprikkers, geserveerd met smakelijke nam chim saté (huisgemaakte pindasaus), sjalot, groene spur chili en ingelegde komkommer. Voor een saté als deze mag je Captain Critic gerust op elk tijdstip van de dag (of nacht) uit zijn bed komen halen.
 

Na de voorgerechten is het tijd voor de hoofdgerechten. Omgekeerd zou dan ook werkelijk belachelijk geweest zijn. Eerst Kaeng Phanaeng Goong: heerlijk warme, licht pikante rode curry met scampi. Erbij wordt een stijlvolle pot met Thaise plakkerige rijst geserveerd.
 

De Pad Pak is simpel maar smakelijk: gewokte seizoensgroenten (paksoi, rode kool, broccoli, sluimererwten, spinazie) met verder nog champignons, een lichte sojasaus, look en afgewerkt met wat geroosterde uitjes. Een ideale side dish bij de rode curry.
 

Het allerbeste werd bewaard voor het laatste: Pad Bok Soi Moo Gorb. Knapperig buikspek met paksoi in de wok. Het buikspek is overheerlijk: tegelijk knapperig én ‘chewy’, hartig én zoet. Buikspek zoals buikspek hoort te smaken. Daarbij nog wat paksoi en als smaakmakers knoflook, sojasaus, spur chili, oestersaus, en suiker.
 


De maaltijd wordt afgerond met een simpel bolletje ijs met kokos en een takje munt, vergezeld van een glas cognac. Leuk extraatje bij Kin Khao is dat je standaard een doggybag mee naar huis krijgt met je restjes, zodat je de dag nadien gewoon verder kan genieten van wat nog steeds de beste Thai van Gent (en eigenlijk ver daarbuiten) is. Zeg dat Captain Critic het gezegd heeft.
Herlees Captain Critic's Kin Khao-recensie uit 2019.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor