Chapeluur


Kroketten, kroketten, kroketten. En kroketten (in willekeurige volgorde). Daar draait het om bij Chapeluur. En daar zal je Captain Critic nu eens niet de minste kritiek op horen geven. Op de kaart vind je meer dan 20 verschillende soorten kroketten terug: Parmesan, kip curry, Ardeense ham, garnaal, zalm, truffel … De ingrediĆ«nten waarmee je een kroket kan vullen zijn dan ook schier eindeloos. 


De locatie op de Groentenmarkt, in een 18e-eeuws herenhuis, is alvast een pluspunt. Binnen is het niet ongezellig zitten, maar het is nu ook weer niet de bedoeling om hier uren door te brengen. Een eerder snelle hap is waarvoor je naar Chapeluur gaat. 
 
 
De kapitein drinkt een verfrissende Moscow Mule als aperitief en bestelt drie verschillende kroketten: de Chapeluur Cheese, de Vol-au-vent de Gand en de Croque Lobster. Bij de kroketten kan je verschillende sides bestellen als zuurdesembrood, aardappelwedges, zoete aardappelfrietjes … Voor de kroketten-die hards zijn er ook aardappelkroketten en voor de euh, ja … weirdos is er quinoamix met extra veggies. Captain Critic gaat gewoon voor de klassieke Belgische frietjes, zoals een normale mens. Groenten zijn er toch al voldoende, want een slaatje is inbegrepen bij elke side. De kapitein wou graag een coleslaw, maar die was jammer genoeg niet meer voorradig. Een gewoon groen slaatje it is, dan maar.


Lang moet er niet gewacht worden op de kroketten die, net als de frietjes, het slaatje en de mayonaise, in een apart kommetje geserveerd worden. Wat zorgt voor een behoorlijk vol bord, en misschien toch iets handiger zou kunnen. 
 

De eerste kroket die Captain Critic aan een test onderwerpt is de Vol-au-vent de Gand. Een lekker krokant, dun korstje (met een naam als Chapeluur moƩt het korstje ook wel goed zitten natuurlijk), gevuld met een lekkere vulling van vol-au-vent met voldoende garnituur. De saus zelf is nƩt iets te lopend, maar dat is in dit geval niet onoverkomelijk.


De tweede kroket die het podium mag betreden is de Chapeluur Cheese, omschreven als de ‘chef’s choice’ en een ‘aanrader voor elke kaasliefhebber’. En inderdaad, de kroket smaakt zoals een kaaskroket hoort te smaken. Een stevige kaasvulling met opnieuw een lekker krokant, dun korstje. Weinig op aan te merken dus.
 

Last but not least is het de beurt aan de meest luxueuze van de drie kroketten die de kapitein gekozen heeft: de Croque Lobster, met een vulling van kreeftenvlees. Er zitten ook daadwerkelijk best wat stukjes kreeft in de kroket, en niet enkel een gebonden kreeftenbechamel. Opnieuw geslaagd, maar de kreeftkroket zal toch niet snel het pleit winnen van de absolute klassieker uit de Belgische krokettenwereld: de glorieuze garnaalkroket.


De frietjes (mooie grote portie trouwens) zijn smakelijk, net als de mayonaise. Het behoorlijk fel gepeperde slaatje is uiteraard weinig meer dan een slaatje. Daar kan je dan ook weinig spectaculairs mee uitrichten. 


Captain Critic heeft bij Chapeluur enkele lekkere kroketten gegeten, en daarmee ook gekregen waarvoor hij gekomen was. Laat u niet tegenhouden om ook eens hetzelfde te doen wanneer de krokettendrang weer toeslaat. Als u ook maar enigszins op de kapitein lijkt, dan is dat laatste slechts een kwestie van tijd.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor