Reinaert


Bij Restaurant Reinaert in Destelbergen kan je terecht voor een uitgebreide selectie Vlaamse brasserieklassiekers als stoverij, vol-au-vent, biefstuk-friet, kaas- en garnaalkroketten, scampi’s, spaghetti bolognaise en nog veel meer. De ligging nabij een wandelroute en een fietsknooppunt zorgt ervoor dat je er in de namiddag ook terecht kan voor een aanzienlijk aanbod aan pannenkoeken, wafels en ijscoupes.


Het is echter avond wanneer Captain Critic een bezoek brengt aan restaurant Reinaert en hoewel het nog niet zo laat is (19u30 ongeveer) zit de zaak al helemaal vol. De gemiddelde leeftijd van de gasten, die op het eerste gezicht toch een stuk boven de 70 lijkt te liggen, zal daar niet vreemd aan zijn. Je zal maar te laat op de avond thuiskomen en tot de vaststelling moeten komen dat de deuren van het woonzorgcentrum al op slot gedraaid zijn.
 

De kapitein gaat dan maar in thema van start met een lekker ouderwets aperitief: Picon vin blanc. In dit geval een kuip Picon vin blanc die op zichzelf al in staat zou zijn om minstens drie oude besjes binnen het half uur knock-out te krijgen. Daarbij een eenvoudig hapje: wat tonijnsla met gedroogde uitjes en een toastje. 
 

Als voorgerecht bestelt Captain Critic een rundscarpaccio. Naast spaghetti bolognaise en lasagne nóg zo’n Italiaanse klassieker die onze Belgische brasserieën zich ongegeneerd toegeëigend hebben. Deze carpaccio is volgens de regels van de kunst voorzien van Parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitten en kerstomaatjes, maar jammer genoeg ook van enkele strepen zoete, pure nineties balsamicocrème. Moest de kapitein graag willen terugkeren naar de jaren negentig, dan trok hij wel een houthakkershemd aan om naar een streepje Pearl Jam te luisteren. De carpaccio zelf - met flinterdun, vers rundvlees - is echter best wel geslaagd.
 

Na een zakkertje - een bolletje limoensorbet - volgt het hoofdgerecht: rib-eye van Argentijnse Black Angus (die overigens - en volkomen terecht - enkel bleu of saignant gebakken wordt). Wie Captain Critic enigszins kent weet dat de kapitein bij een rib-eye altijd voor bleu zal kiezen. En het moet gezegd: het vlees is uitstekend gebakken. Daarbij wordt een grote kom frieten geserveerd en een kleine kom rauwkost. Godzijdank is het niet omgekeerd. Een portie béarnaisesaus - die niet meteen volledig zelfgemaakt lijkt - zorgt voor de finishing touch.
 

Ook al kan het strikt genomen niet echt noodzakelijk genoemd worden, bestelt Captain Critic toch nog maar een dame blanche. Zonder is een bezoek aan een brasserie maar zelden compleet. Op die dame blanche weinig aan te merken: drie bollen roomijs, wat chocoladeschilfers, een sigarenkoekje en warme chocoladesaus. Enkel de slagroom liet de kapitein deze keer maar aan zich voorbijgaan.
 

De grote eetzaal (die steevast afgeladen vol zit) en de kindvriendelijkheid van de zaak (buiten zijn er een zandbak, trampoline en springkasteel te vinden), heeft als gevolg dat Reinaert niet meteen de meest geschikte locatie is voor een romantische tête-à-tête. Maar als je graag degelijke brasserieklassiekers eet, voor een uiterst schappelijke prijs, dan is restaurant Reinaert de place to be.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor