Haeseveld


Op de grens van Sint-Amandsberg, Oostakker en Destelbergen ligt het Haeseveld. Meer dan 100 jaar geleden begonnen als bloemisterij, in de jaren ’80 omgevormd tot gasthof en recent volledig (én spectaculair) gerenoveerd en omgevormd tot brouwerij/feestzaal/horecazaak.
 

Het gehele complex is met maximaal respect voor de traditie in ere hersteld, waarbij de industriële architectuur behouden werd. Dat er niet alleen naar het verleden is gekeken, maar ook naar de toekomst, bewijst het feit dat er gebruik gemaakt wordt van zonne-energie om de brouwerij van stroom te voorzien. 
 

Op het reusachtige terras in het groen is het aangenaam zitten. Haeseveld is eerst en vooral een bierhuis (lees: je komt hier om iets te drinken) maar er is ook een kleine kaart met typische gerechten zoals een spaghetti bolognaise, naast uiteraard massa’s pannenkoeken, wafels en ijsjes, voor wanneer het terras op topdagen gevuld is met honderden eet- en drinklustigen. Op de kaart staat echter ook een pizza margherita, waar Captain Critic best wel benieuwd naar is. 
 

De eigen brouwerij brouwt vier verschillende bieren: pils, Strong Blond, Ultra Strong Blond en Strong Dark. De kapitein gaat voor de ‘Strong Blond’. Misschien verbindt u hier bepaalde conclusies aan voor wat betreft Captain Critic’s voorkeuren op vlak van vrouwen, misschien ook niet. Hoe dan ook, de Haeseveld Strong Blond, geserveerd in het herkenbare Haeseveld-glas met als voet de karakteristieke haas met hertengewei, is een smakelijk, fruitig blond bier met een alcoholpercentage van 7,9 %. Lichtjes troebel, met een fijne schuimkraag. Voor dat laatste moet u alvast géén overeenkomsten zoeken met Captain Critic’s smaak op het vlak van het andere geslacht.
 

Na minder dan tien minuten wordt de pizza margherita al aangevoerd. Die ziet er eigenlijk verrassend geslaagd uit, en kan alvast in geen geval klein genoemd worden. Van een pizza in een bierhuis met beperkte kaart verwacht je misschien niet al te veel, maar die mindere verwachting stemt in dit geval alvast niet overeen met de realiteit. De korst is krokant en niet te dik, en de margherita is zoals het hoort enkel belegd met tomatensaus en (in dit geval veel) mozzarella. Enkel wat basilicum kon er eventueel ook nog bij. 
 

Eet je bij het Haeseveld een margherita zoals je die eet in de betere pizzeria, laat staan de betere Napolitaanse pizzeria? Neen, dat niet. Maar je kan hier dus wel genieten van een smakelijke pizza in een prachtige setting. En het bier, dat is véél beter dan in Napels.

Reacties

  1. Dame blanche mocht ipv topping uit een bus, met verse chocoladesaus worden opgediend in apart kannetje vinden we

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar zouden inderdaad lichte tot minder lichte lijfstraffen op mogen staan.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor