Babu (2)


Twee jaar na Captain Critic’s vorige bezoek kan je bij Babu nog steeds terecht voor een mooie selectie bunners, Gert De Mangeleers versie van een klassieke burger. De kaart werd op die twee jaar tijd behoorlijk uitgebreid. Meer appetizers, meer slaatjes en meer desserts, en vooral ook: meer bunners. Naast de Brooklyn, Bangkok, Beirut, Brighton en Boston, kan je nu ook kiezen voor de Brussels, Bronx en Bilbao. The more the merrier, nietwaar? 
 

De kapitein gaat van start met een klassieke Negroni (iets wat je niet meteen associeert met een doordeweekse burgertent) waarbij hij een kommetje ongepelde pindanootjes krijgt voorgeschoteld. Heel lang moet Captain Critic niet nadenken over zijn keuze, de Bronx is namelijk een smashed versie van de Babu bunner. Ook Babu is dus mee op de kar gesprongen van de smashed burger-hype. Iets om hoegenaamd niet rouwig over te zijn. 


Lang duurt het niet vooraleer de Bronx op tafel verschijnt en qua uiterlijk ontgoochelt die alvast niet. Twee lagen vakkundig platgedrukte Irish Angus beef, gesmolten cheddarkaas, ijsbergsla, augurk, tomaat, krokant gebakken uitjes en ‘secret Babu sauce’. Waar je optioneel nog ‘s spek aan kan toevoegen ook. Wie de kapitein enigszins kent, weet dat die ‘optioneel’ in dit geval compleet overbodig is. Extra bacon it is, dus!
 

Het broodje is nog steeds een soort kruising tussen een English muffin en een Aziatische gestoomde bao bun en blijft een geslaagde creatie: smaakvol, smeuïg maar toch stevig, en met een licht krokant gebakken korstje boven- én onderaan. Hoewel de samenstelling van deze bunner (veel vlees, kaas en saus) wel gemaakt lijkt om een frontale aanval te lanceren op het spijsverteringsstelsel, valt die merkwaardig genoeg toch niet al te zwaar. De smaak? Die zit zeer goed. Het valt daarbij onmiskenbaar op dat er gebruik gemaakt wordt van kwaliteitsproducten.
 

De frieten, die zijn wel wat veranderd in vergelijking met vroeger. Ze worden nog steeds omschreven als ‘triple cooked’ (gestoomd, gefrituurd én gekookt) maar zijn inmiddels eigenlijk moeilijk te onderscheiden van klassieke frieten. Wél vallen ze nog steeds in de smaak, zeker in combinatie met de garlic mayo.
 

Captain Critic’s cholesterol is het waarschijnlijk niet met hem eens, maar de kapitein bestelt nog het dessert-equivalent van een medium-sized atoombom: een deep fried bunner met roomijs, karamel en chocolade. Snel naar binnen werken is de opdracht, want een warme bunner in combinatie met roomijs is geen lang leven beschoren. Conclusie? Een smakelijk dessert dat zijn plaats verdient in de hall of fame van guilty pleasures. 


Ja hoor, Babu’s still got it. Waarbij ‘it’ uiteraard slaat op smakelijke burgers, maar zeker ook op de mogelijkheid van een hartaderbreuk, darmobstructie en/of maagzweer. Tja, je moet iets over hebben voor een lekkere burger, toch?
 
 

Reacties

  1. Hey Captain, Bedankt voor je bezoek aan BABÚ en uitgebreide recensie. Leuk te lezen dat je genoten hebt van onze Bunners! Hopelijk tot gauw! Grtz from BABÚ

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor