Ichi Bites


Ichi Bites, gelegen in de Gentse studentenbuurt, is een zaak die focust op een kwaliteitsvolle en verse snelle hap met een Aziatische toets. De zaak heeft net een uitgebreide renovatie achter de rug: zo kwam er een bargedeelte bij en werden er extra zitplaatsen geïnstalleerd. De renovatie kan best geslaagd genoemd worden. Ook al focust Ichi Bites zoals gezegd vooral op een snelle hap, en lopen er behoorlijk veel Deliveroo-koeriers binnen en buiten, het is er best aangenaam zitten, met dank aan de lichtrijke ruimte, de ruwe toog met bakstenen en de bleke houten tafels met bijhorende zitbanken. Wel hoopt Captain Critic dat de aannemersfacturen toch nog niet volledig betaald zijn, want de voordeur sluiten schijnt enkel te lukken mits de aanwending van bruut geweld. En een voordeur die kan sluiten lijkt toch geen overbodige luxe, met de onverbiddelijke Gentse winter voor de deur.


Op de beperkte kaart enkele snacks, een vijftal Aziatisch geïnspireerde burgers, ongeveer evenveel noedelgerechtjes en een aantal sides. Als aperitief laat de kapitein zich een Urthel Saisonnière welgevallen, vergezeld van een smakelijk kommetje met vers gefrituurde licht pikante kroepoek. Als voorgerechtje heeft de kapitein één van de snacks gekozen: ‘tempura shrimp met chilisaus’. De scampi zijn lekker zacht en helemaal niet droog. Het korstje is krokant, maar een echt tempurabeslag kan het toch niet genoemd worden. Captain Critic had ook wel graag een bordje gekregen in plaats van enkel een kartonnen zakje met daarin de scampi en een plastic potje met chilisaus. Gelukkig had hij nog het kommetje binnen handbereik waarin even tevoren de kroepoek geserveerd werd.


De kapitein verhuist na zijn aperitief van de bar naar een tafeltje bij de ingang en de - spijtig genoeg - slecht sluitende voordeur, waarna hij al snel zijn burger aan de toog kan gaan afhalen. Hij heeft geopteerd voor de ‘mango chicken’ (met Thaise kip, gepicklede groentjes, pindanoten, koriander, komkommer en mangochutney) en kan niet zeggen dat hij daar spijt van heeft. In tegenstelling tot de ‘tempura shrimp’ is er deze keer - met een mooie ronde houten plank - wat beter gelet op de presentatie. Een geslaagd burgerbroodje is het begin van elke goeie burger, en bij Ichi Bites hebben ze er in ieder geval zo eentje gevonden. Een klein beetje krokant aan de buitenkant en vooral: zacht en niet te zwaar vanbinnen. De burger is goed gevuld en de combinatie van de smakelijke Thaise kip (hoewel misschien een tikje aan de droge kant) met de zoete mango chutney, de lichte crunch van de fijngehakte pindanoten en de koriander (neen, dat smaakt niét naar zeep) is geslaagd. Een Estaminet-pilsje spoelt alles lekker door.


Als side heeft de kapitein geopteerd voor een mix van potato wedges en sweet potato fries. Vooral de frietjes van zoete aardappel - dun en krokant - vallen in de smaak. Enkel jammer dat er geen zoutvat op tafel staat, want de frietjes konden wat Captain Critic betreft gerust nog wat meer zout gebruiken. Het potje wasabi-mayonaise tot slot is zacht en smakelijk, maar mocht gerust een beetje groter geweest zijn.


Een aangename setting, vriendelijke bediening, verse gerechten, frisse biertjes en best democratische prijzen: de kapitein zal hier gerust nog eens binnenspringen. Heel erg moeilijk zal dat niet zijn, de voordeur kan toch niet dicht.
 Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor