Gazon
(website)
In de indrukwekkende tuin van ijsbaan Kristallijn (waarom heeft een ijsbaan eigenlijk een tuin nodig?) vind je in de warmere maanden van het jaar zomerbar Gazon terug. Captain Critic is geen schaatser, dus hij weet alvast aan welke constellatie hij de voorkeur geeft.
Op een zonnige weekendavond moet je er niet aan denken om bij Gazon toe te komen zonder reservering. Vooruitziend en voorbereid als hij is, doet de kapitein dat dan ook niet. Hoge tafels, lage tafels, zetels of strandstoelen: je hebt best wel wat keuze als het op zitplekken aankomt.
Neen, Captain Critic is nog niet in behandeling voor een mogelijke verslaving, maar voor de zoveelste keer laat hij een Negroni aanrukken als aperitief. Wie daar iets problematisch in zou ontwaren, dat is dan geheel voor eigen rekening. Daarbij van op de foodsharing kaart een smakelijke quesadilla met scampi, chorizo, rode ui, cheddar en limoen en een portie hummus met een vleugje citroen en “knapperige crackers” (is dat laatste geen pleonasme?).
Gazon heeft ook enkele pizza’s in de aanbieding en de huispizza ‘Gazon’ ziet er eigenlijk wel de beste uit: artisanaal deeg, tomatensaus, mozzarella, burrata, Gandaham en rucola. En ja, die pizza is van verrassend goede kwaliteit voor een zomerbar naast een ijspiste. Een lekkere korst en kwalitatieve ingrediënten. Een Italiaan zou een pizza als deze niet meteen in de nabijgelegen Schelde moeten gaan gooien. Hoewel je nooit weet met die Italianen en hun temperament natuurlijk. Zeggen dat ze er op hun Vespa net mÃnder mannelijk uitzien, kan al genoeg zijn om ze compleet over de rooie te laten gaan.
Van donderdag tot zondag kan je naast de gerechten op de vaste Gazon-kaart ook kiezen voor gerechten van de Ofyr-kaart. Welke kaart, vraagt u? Wel, een Ofyr is eigenlijk gewoon een fancy barbecue. Elke zichzelf respecterende vader moet tegenwoordig ofwel een Ofyr, een Green Egg of een Weber in zijn tuin hebben staan. Captain Critic mag dan wel een vader zijn, hij respecteert zichzelf duidelijk niet genoeg, aangezien hij nog steeds een cheap-ass oude Barbecook staan heeft. Hij is dan ook van het principe dat je om te barbecueën an sich weinig meer nodig hebt dan kolen, vuur en een grillrooster. Een controversiële mening onder vaders, dat beseft de kapitein.
Nu, genoeg uitgeweid over vaders en hun barbecue-fetisj. Van die Ofyr-kaart - en meer bepaald het menu-gedeelte ‘Joey doesn’t share burgers’ - bestelt Captain Critic nog een double smashed cheese burger: een zachte briochebun, 2 rundburgers, een eveneens dubbele portie cheddar, groene sla, een augurk en burgersaus. Een meer dan geslaagde burger die er in al zijn doubleness voor zorgt dat een dessert niet meer tot de mogelijkheden behoort. Maar ja, ook zonder dessert kan je Gazon zeker een aanrader noemen. U weet waarheen (maar niet vergeten reserveren).
Reacties
Een reactie posten