Little Red Rooster


Hoera, Gent is een cocktailbar rijker! En niet zomaar een cocktailbar, neen: Little Red Rooster serveert naast eigen creaties ook originele, soms vergeten cocktails uit lang vervlogen tijden. Daarnaast kan je er ook je honger stillen met enkele bar bites en klassiek Amerikaanse grilled sandwiches.
 

Het is aangenaam zitten aan de grillig gegolfde toog, waar je een mooi zicht hebt op de uitgebreide drankenselectie en de twee barmannen (excuseer: ‘mixologists’). Captain Critic arriveert bij Little Red Rooster rond etenstijd en heeft honger. Geen tijd dus om de kaart meteen tot in de puntjes uit te kammen. Een Negroni van het huis is dan een veilige - en uitmuntende - optie. 
 

Die Negroni wordt gemaakt met Little Red Rooster gin, Italiaanse vermouth, Milano Bitter en Orange Bitter. De ijsblok in het glas is van die grootte dat die zonder problemen een Titanic of twee tot zinken zou kunnen brengen. Een grote ijsblok is natuurlijk ideaal omdat het ijs minder snel smelt en je cocktail zo niet verwatert. Een grote ijsblok is dan weer minder ideaal als je toevallig een passagier bent op een luxecruiseschip dat zogezegd onzinkbaar is.
 


Bij die perfect bitterzoete Negroni bestelt de kapitein enkele bar bites. Een smeuïge dip van butternutpompoen met kokos, Thaise kruiden en pinsa Romana fingers, een soort superluchtig pizzadeeg. Daarnaast ook eenvoudige maar kwaliteitsvolle burrata met een lekkere chutney van appel en peer, zuurdesemcroutons en balsamico-azijn.
 

Het lekkerste hapje is echter de signature dish ‘red pickled egg’. Een smakelijk rood gepekeld eitje met dragonmayonaise, 9000° Hot Sauce en pompoenpitten voor wat crunch. Waarna het tijd is voor cocktail nummer twee: een Martinez. Een instituut daterend uit de jaren 1860 met jenever, vermouth, Graham’s Tawny porto, Maraschino, absint en bitters. Een verfijnde topcocktail.
 
 

Die verfijnde cocktail combineert Captain Critic met iets nét wat minder verfijnd, maar daarom niet minder heerlijk: een patty melt. Dat is eigenlijk een soort cheeseburger, maar dan op getoast brood in plaats van op een bun. Twee lekkere smashed beef patties (van Hoeveslagerij Rooigemvallei), gekaramelliseerde uitjes, Zwitserse kaas en Thousand Island dressing. Yum.
 

Er staan geen desserts op de kaart maar gelukkig wel the next best thing: een dessertcocktail. De ‘Brandy Alexander’ meer bepaald. Nog zo’n klassieker (uit de jaren twintig deze keer) met cognac, Noir d’Ivoire chocoladelikeur, room en nootmuskaat. Zoet, romig én stevig.
 

Afsluiten doet de kapitein met een minder straffe long drink (hij moet nog thuis geraken): de ‘Fermented Bizzy Izzy’, een fruitige en verfrissende highball met bourbon, madeira, citroen en huisgemaakte tepache (een gefermenteerd drankje gemaakt van ananasschil). Een geslaagde afsluiter van een geslaagd bezoek aan misschien wel de beste cocktailbar van Gent. Nu al.
 
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor