Horseele (2)
(website)
Na meer dan een decennium in de Ghelamco en nu Planet Group Arena is de tijd gekomen om afscheid te nemen van een Gents culinair icoon: de enige echte Danny Horseele. Michelinster, topscore Gault&Millau en de go to voor iedereen die in de thuishaven van KAA Gent op zoek is naar iets meer dan een pak friet, een hotdog of een hamburger.
Bij Captain Critic’s vorige bezoek aan Horseele stond het aantal landstitels van de Gantoise nog op nul. Stel je voor. De kapitein had gehoopt dat dat aantal intussen - we schrijven 2025 - al gestegen was tot boven die ene kampioenstitel uit 2015, maar kijk. Een mens blijft hoop koesteren.
Met uitzicht op de glorieuze grasmat en de majestueuze tribunes van de Buffalo’s geniet de kapitein van een deugddoende Negroni, waarbij hij een viertal verfijnde, verzorgd gepresenteerde en vooral smakelijke amuses voorgeschoteld krijgt.
Waarna het tijd is om aan tafel te gaan (opnieuw met uitzicht op de tribunes en grasmat van het met straatlengtes voorsprong mooiste stadion van het land) en te genieten van het all-in degustatiemenu. Aperitief, wijnen, water en koffie inbegrepen. Een selectie smakelijk brood met drie verschillende soorten boter ontbreekt niet.
Dat menu gaat van start met zalmforel met tomaat en verveine. Een heerlijk fris en tegelijk vol gerecht dat gevolgd wordt door beeldig gepresenteerde tartaar van langoustine met ananaskers, waarbij de licht zurige toetsen van de ananaskers een perfecte compagnon zijn voor de rauwe langoustine.
Daarna is het tijd voor een echte West-Vlaamse klassieker: hopscheut met Noordzeegarnaal. Chef Horseele is niet voor niets uit de West-Vlaamse klei opgetrokken. Hopscheuten zijn een delicatesse, en wanneer je ze combineert met vers gepelde Noordzeegarnalen, krokante broodcroutons, mousseline en een werkelijk perfect gepocheerd eitje, ja, dan scoor je dikke punten.
Twee perfect gegaarde stukjes kalfsvlees met morille, groene asperge en vin jaune vormen een uitmuntend hoofdgerecht. Al helemaal met het overheerlijke kalfskroketje on the side erbij. Het dessert (mango - passievrucht - basilicum) is fris, zoet en zurig tegelijk en is een mooi einde van een fantastisch menu en een fantastisch decennium in de Planet Group Arena.
Niet alleen een viertal gourmandises verschijnen bij wijze van afsluiter nog aan tafel, de chef zelf doet dat ook nog. Waarbij hij niet enkel terugblikt op het verleden, maar ook vooruitkijkt naar de toekomst. Want neen, Danny denkt nog niet aan zijn pensioen. Danny opent gewoon een volledig nieuw restaurant. En ja, dat is opnieuw in Gent. ‘Moscou by Danny Horseele’ mag zich verwachten aan een bezoek van Captain Critic. Laat dat vooral duidelijk wezen.
Reacties
Een reactie posten