Horseele


Uiteraard is Captain Critic als Gentse superheld een vurig supporter van de Gantoise. En de thuishaven van de Gantoise is nu ook de thuishaven van chef Danny Horseele. Meteen goed voor 1 Michelinster en een 16/20 in de Gault&Millau. Het was dus met hoge verwachtingen dat de kapitein naar de prachtige Ghelamco Arena trok. Voor één keer niet met de bedoeling liederen te zingen over dikke moeders aan de Zuid of het alom gekende feit dat al zij die niet springen FCB zijn.

Over het klassevolle interieur is duidelijk nagedacht en het zicht over het veld vanaf de vierde verdieping is indrukwekkend. Er wordt begonnen met 6 heerlijke amuses, die niet voor elkaar moeten onder doen, niet op het vlak van smaak, noch op het vlak van presentatie. Daarna steekt het vijfgangenmenu 'Impressies' van wal met lekker frisse zeebaars vergezeld van octopus, feta en tuinboon.Crabcake, prei en artisjok vormen de basis van de tweede gang en het derde gerecht is een heerlijke creatie van kwartel, rivierkreeft, groene asperge en morielje. Het 'hoofdgerecht' is lamsbout met verschillende groenten, een speelse courgettebloem en een uiterst smakelijke jus. Klein puntje van kritiek wel, Danny: bij lamsbout denkt ondergetekende aan een hoeveelheid lamsvlees die iets groter is dan de +- 35 gram die zich nu op het bord bevindt.Het nagerecht tot slot is witloof met een soort broodpudding en toetsen van speculaas, kaneel en witte chocolade. Witloof in een dessert mag dan niet meer revolutionair zijn maar dat hoeft ook niet. Mooi is wel dat het witloof niet te zoet is, het bittere blijft domineren. Verder wordt het diner afgesloten zoals het begon: met 6 lekkere hapjes.

Toegegeven, Horseele is waarschijnlijk het duurste restaurant van Gent, maar je krijgt wel waar voor je geld. Dat weerspiegelt zich in de kwaliteitsvolle producten, de attente bediening en het luxueuze servies. Zij die klagen over de kleine porties tenslotte: je moet echt wel een vraatzuchtig varken zijn als je na 17 (!) gerechten en gerechtjes nog niet voldaan bent. De kapitein heeft gesproken.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor