L'Apéro d'Oc


L'Apéro d'Oc is een op Zuid-Franse kwaliteitsproducten gerichte delicatessenzaak waar je ook terecht kan voor een aperitief en een hapje, of een volwaardige maaltijd. Aan de kaart te zien wordt het begrip 'bio' hier hoog in het vaandel gedragen, wat bij Captain Critic al op voorhand voor argwaan zorgt. 'Bio' wordt door de kapitein namelijk vooral geassocieerd met bakfietsen, dreadlocks, Filip Watteeuw en scheefgegroeide, misvormde, veel te kleine komkommers waar je € 7 per stuk voor moet neertellen (zijn die laatste twee eigenlijk geen synoniemen?).


Nee, bio en Captain Critic is geen match made in heaven, maar L'Apéro d'Oc blijkt desondanks toch voor een aangename verrassing te zorgen. De rode huiswijn (bio maar verrassend genoeg toch spotgoedkoop) drinkt lekker weg en is de perfecte partner van de assiette mixte waarmee de maaltijd van start gaat. Heerlijke olijven en tapenades, gedroogde ham, worst en versgebakken brood.


Wat volgt blijft van een hoogstaand niveau: bruschetta met warme geitenkaas en confituur van zwarte olijven. Dat laatste klinkt als Regi in het Sportpaleis: iets waar je best zo ver mogelijk bij uit de buurt blijft. Maar in tegenstelling tot Regi in het Sportpaleis valt de, bij navraag bij de gastvrouw, zelfgemaakte olijvenconfituur wél te smaken. Heel erg te smaken zelfs, net als de gefrituurde spieringvisjes en - in iets mindere mate - de pissaladière, een soort Zuid-Franse pizza.


Siegfried Bracke heeft het ongetwijfeld al gemerkt: hier wordt verdacht veel Frans gesproken. Maar zelfs Siegfried zal het moeten toegeven: L'Apéro d'Oc is een absolute aanrader, zeker als je weet dat de rekening achteraf nog geen € 20 per persoon bedraagt.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor