Bunch
(website)
Bunch is een traiteurzaak waar je terecht kan voor vanalles en nog wat: aperoboxen, maaltijden, buffetten, zelf samengestelde menu’s … De flagship store is in Gent (Sint-Denijs-Westrem) maar inmiddels kan je ook Bunchen in Antwerpen, Knokke, Kortrijk én Oostende. Dan kan je al van een succesvolle onderneming beginnen spreken.
Voor een kleine meerprijs kan je bestelling aan huis geleverd worden, maar Captain Critic gaat al graag ’s op locatiebezoek. De vestiging in Sint-Denijs-Westrem is een soort loods/garage met een shop en een best wel indrukwekkend grote keuken waar alle gerechten bereid worden. Het afhalen verloopt vlot en voor hij het weet is de kapitein al terug onderweg naar huis.
Thuis aangekomen kan Captain Critic zijn bestelling aan een grondige inspectie onderwerpen en ja: die ziet er goed uit. Verzorgd en vakkundig verpakt ziet alles er vers en smakelijk uit. Beginnen doet de kapitein met borekas, Midden-Oosterse gevulde bladerdeeghapjes. Deze borekas zijn gevuld met gekruid rundvlees en spinazie en vallen absoluut in de smaak. Naar goeie Midden-Oosterse traditie (er zijn er jammer genoeg ook slechte) betekent ‘gekruid’ ook effectief GEKRUID. Vooral komijn, koriander, kruidnagel en kardemom vallen op.
Van het Midden-Oosten trekt Captain Critic naar Italië, met een portie vitello tonnato als hoofdgerecht. Voor wie het eventueel nog niet zou weten: vitello tonnato is fijngesneden kalfsvlees met een romige tonijnsaus en kappertjes. De Bunch-vitello is bereid volgens de regels van de kunst: mals, mooi rozig kalfsvlees en een heerlijk tonijn-mayonaisesausje.
Het hoofdgerecht is Indian butter chicken, een klassiek Indiaas gerecht met kip, noten en specerijen, geserveerd met rijst. De kip is mals, de currysaus rijkelijk, romig en vol smaak. Het geheel is behoorlijk pikant, maar ook weer niet té. Een Indiaas restaurant zou het niet veel beter kunnen.
De kapitein sluit zijn eclectische tour rond de wereld af met chocolademousse met zout. Een eenvoudige maar o zo fantastische combo van smaken. De chocomousse - geserveerd in een klein glazen kommetje - is stevig (je zou haast denken dat het een mix is van chocomousse en Nutella) en smaakvol. Voor sommigen zal een chocomousse per se luchtig en fluffy moeten zijn, voor Captain Critic is dat geen noodzaak.
Geen zin om zelf te koken? Of geen zin om je propere kleren aan te trekken en op restaurant te gaan? Dan kan je gewoon bij Bunch gaan afhalen en lekker zitten stinken in je zetel met je Indian butter chicken. Namasté!
Reacties
Een reactie posten