Brasserie HA'


Neen, de gemiddelde horeca-uitbater ligt niet in de bovenste schuif bij de weer- (én meeste andere) goden. Captain Critic vraagt zich af of die horeca-uitbaters überhaupt nog wel in een schuif liggen, en niet gewoon ergens in een vuilnisbak, of een GFT-container. Dan mag de horeca na 7 maanden sluiting eindelijk de terrassen weer openen, worden we toch wel niet geconfronteerd met een portie Belgisch weer zoals we het al jaren niet meer zijn tegengekomen …
 

Verre van ideaal, maar Captain Critic is er de kapitein niet naar om zich te laten doen door wat regendruppels. Hij begeeft zich dus naar Brasserie HA’, dat gehuisvest is in het mooie pand van de Handelsbeurs Concertzaal aan de Kouter. Van de binnenkant van dat prachtig gebouw kan je in deze tijden trouwens enkel kortstondig genieten wanneer je even naar binnen glipt om je blaas te gaan ledigen. 


In deze onzekere terrastijden werken veel restaurants met een beperktere kaart, om beter te kunnen omgaan met onvoorziene omstandigheden (regen, koude, een orkaan, de apocalyps), en zo ook Brasserie HA’. Enkele voorgerechten, een handvol hoofdgerechten en een drietal desserts.
 

De kapitein gaat van start met een volstrekt onnodig verfrissende gin tonic met Bombay gin en Fever Tree tonic. Smaken doet het, maar een hete glühwein zou misschien beter passen bij de weersomstandigheden. 


Als voorgerecht een carpaccio met rucola, Grana Padano, zongedroogde tomaten en pijnboompitten. Aan een carpaccio is weinig kookwerk waardoor de kwaliteit van de ingrediënten des te belangrijk wordt. Geen probleem in dit geval: het vlees is vers, smaakvol en flinterdun, zoals het hoort bij een goeie carpaccio. 
 

Hoofdgerecht is zeetong meunière met frietjes en tartaarsaus. Zeetong meunière blijft toch wel één van Captain Critic’s favoriete brasseriegerechten. Hij is dan ook verheugd om op zijn bord niet één, maar twee mooi gebakken zeetongfilets aan te treffen. De begeleidende tartaarsaus is vers, de frietjes zijn smakelijk en ook de mayonaise is huisgemaakt. En het slaatje tot slot, ja, dat is een slaatje. Op meer spectaculaire uitspraken over slaatjes zal je de kapitein zelden betrappen.


Twee van de drie desserts zijn ijsjes, maar een verkleumde Captain Critic (het kwik is intussen gezakt tot een graad of 12) zal daar deze keer toch maar voor passen. Zelfkastijding is niet meteen zijn ding. Weersomstandigheden ten spijt was het bezoek aan Brasserie HA’ toch een geslaagd bezoek. Degelijke brasserieklassiekers en een vriendelijke bediening. Meer heb je soms niet nodig.
 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor