Boem Patat


Het gebouw waar Boem Patat zich gevestigd heeft deed nog niet zo lang geleden dienst als Indisch restaurant en dat merk je nog steeds: Indiase versieringen en hier en daar een Hindoe-godheid die je intens aanstaart (Captain Critic staart gewoon even intens terug, wat dacht u). Het zijn details die je niet direct associeert met een restaurant dat zich specialiseert in de gevulde patat. Maar so be it, het budget zal in deze keuze wel een rol gespeeld hebben en zolang het maar niet naar Calcutta ruikt kan de kapitein best leven met een Indisch interieur. Als een miljard Indiërs het kunnen, kan ondergetekende het toch ook?


Het zijn volop Gentse Feesten wanneer Captain Critic Boem Patat vereert met zijn bezoek en dat zal zich de hele avond laten voelen. In negatieve zin jammer genoeg. De onderbemande bediening laat direct weten dat het meer dan een uur zal duren voor het eten geserveerd zal worden. Aangename verrassing voor de kapitein is echter dat zijn aardappel al na een twintigtal minuten op tafel verschijnt. De kapitein voelt direct de afgunstige blikken van de hongerigen die hier al veel langer zitten dan hij. Normaliter speelt op zo'n moment het geweten van Captain Critic op, en zou hij graag zijn bord afstaan aan zij die hier al dapper een uur zitten te wachten. Maar de kapitein heeft honger. En als de kapitein honger heeft zou hij niet aarzelen om een voedselpakket te stelen uit de handen van een achtjarige Ethiopiër. Pech dus voor de overige gasten, maar de aardappel met speenvarken en mosterdsaus blijft waar die is. De patat is overigens lekker, maar niet memorabel. Het speenvarken smaakt, maar de hoeveelheid saus laat te wensen over en de presentatie lijkt nergens naar.


Tegen half negen heeft de kok er overigens blijkbaar genoeg van. Er wordt meegedeeld dat hij ervandoor is en de keuken bijgevolg gesloten wordt. De kapitein heeft dan al gegeten maar toch een goeie raad voor de uitbaters: neem tijdens de volgende Gentse Feesten wat meer personeel aan. Je gasten zullen je dankbaar zijn.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor