Posts

Posts uit juni, 2022 tonen

Mastel

Afbeelding
( website ) Mastel, gelegen aan de Tondeliersite bij de Gasmeterlaan (inmiddels werd er al een tweede vestiging geopend in Onderbergen) is een bakkerij, maar je kan er voor vanalles terecht. Naast brood, gebak en zoetigheden kan je er ook gaan ontbijten of lunchen. Alles wordt vers bereid in de eigen - Scandinavisch geïnspireerde - microbakkerij, waar je ter plaatse kan eten of je gerechten gewoon kan meenemen naar huis.   Het interieur lijkt rechtstreeks geplukt uit de catalogus van een Scandinavische meubelwinkel naar keuze. Veel hout, licht, wat planten, wat pastel et voilà: hygge. Aangenaam zitten doe je overigens ook op het zonnige terras. Het is een mooie dag, dus twijfelt Captain Critic niet.    Starten doet de kapitein met een ‘mastel nordic’. Een roggemastel belegd met zalm, zure room, dille en rode ui. De mastel op basis van rogge is iets droger dan de klassieke mastel met kaneel, maar de smeuïgheid van de zalm en de zure room

Corboo

Afbeelding
( website ) Restaurant Corboo van chef-kok Alexander Corbisier is gehuisvest in een karaktervolle historische fermette aan de (toegegeven: net iets minder karaktervolle) Dendermondesteenweg in Destelbergen. Bij die mooie klassieke setting hoort ook een klassieke keuken, en dat is exact wat je bij Corboo zal aantreffen.  Denk absolute kwaliteitsklassiekers als huisbereide terrine van ganzenlever, asperges à la flamande, garnaalkroketten met handgepelde garnalen, roggevleugel met kappertjes, gebakken paling met tartaarsaus, tète de veau met madeirasaus en kalfsfricassee met balletjes.   Captain Critic gaat van start met een Negroni waarbij enkele dikke grissini geserveerd worden samen met een smeuïge aspergemousse met gerookt paprikapoeder. Aan tafel is het aangenaam en ruim zitten. De bediening is warm, vriendelijk en professioneel.    Op het voorgerecht (zacht gerookte, handgesneden Schotse zalm met klassieke garnituur en toast) is het niet lang wachten. De