Posts

Posts uit januari, 2021 tonen

Nonam

Afbeelding
( website ) Op restaurant gaan in 2021. Dat betekent tot nader order nog steeds: er een hotelkamer bij boeken. In Gent kan dat bij Nonam, een restaurant/boutique hotel in het centrum van de stad. De setting is alvast prachtig: een historisch pand uit 1739 dat geslaagd gerenoveerd werd. Het restaurant, waar chef Karel Van Oyen de plak zwaait, is gesloten, maar via de private dining experience kan je op een hotelkamer genieten van een volwaardige restaurantervaring. Via een QR-code kan je indien nodig chatten met de keuken, zodat alles volledig coronaproof kan verlopen. Het roomservice menu gaat van start met drie ‘little snacks’: sushi - soja, kip - rode biet - zure kers en makreel - citroen. Het smakelijke, frisse sushirolletje is gevuld met komkommer en gember en bedekt met een laagje krokante uitjes. De makreel is verwerkt in een rolletje waarbij de zure, frisse smaak van de citroen perfect past bij de vette vis. Het derde hapje is niet minder heerlijk: een mousse v

't Aards Paradijs (2)

Afbeelding
( website ) Is er op Kerstdag een meer geschikte bestemming te bedenken dan ’t Aards Paradijs? ’t Aards Paradijs in Merendree, welteverstaan. Een etentje ter plekke was deze keer - om alom gekende redenen - geen optie, maar met een feestelijk afhaalmenu op 25 december kan Captain Critic zich ook al ’s tevreden stellen. Geen uitgebreide kerstfeestjes dit jaar, maar ook in besloten kring kan er gevierd worden. Bovendien hoef je niet bevreesd te zijn dat Ć©Ć©n of meerdere zatte nonkels de pret bederven door een ongepast spervuur aan seksistische/racistische/homofobe (schrappen wat niet past) grappen. Het door chef Lieven Lootens samengestelde menu is uiterst verzorgd opgeborgen en gepresenteerd in aluminium en kartonnen potjes en gaat van start met een ‘kleine strandwandeling’ van Zeeuwse mosselen, sint-jakobsvruchten en scheermessen. De rauwe, rijkelijke coquilles en de scheermessen worden geserveerd met zeewier, de mosselen smaken zoals een goede Zeeuwse mossel