Kim's Kitchen


De mogelijkheden om in Gent Koreaans te eten zijn beperkt, maar sinds enige tijd kan de liefhebber van de Koreaanse keuken terecht bij Kim’s Kitchen op het Sint-Pietersplein. De zaak is vooral gericht op take-away, maar er zijn ook een tiental plaatsen om je maaltijd ter plekke te nuttigen. Vooral interessant wanneer Captain Critic niet de tijd heeft voor een uitgebreid diner en het vooral snel moet gaan.


Kim’s Kitchen heeft de intrek genomen vlak naast de in Gent legendarische frituur De Gouden Saté, beter bekend als ‘Frituur Julien’. Er zijn stalen ballen nodig om een Koreaanse take-away te openen naast de populairste frituur van de stad, die dagelijks gefrequenteerd wordt door honderden in de buurt wonende studenten en andere hongerigen. Maar als je van iemand stalen ballen kan verwachten, dan is het toch van de gemiddelde Zuid-Koreaan, die het gewoon is om vlak naast een permanente en imminente dreiging te wonen, en zich daar gewoon geen zak van aan te trekken. Als je de decennia durende Noord-Koreaanse Kim-dynastie overleefd hebt, waarvan het meest recente exemplaar maar al te graag wil bewijzen dat hij een grotere piemel heeft dan Donald Trump (wie heeft er eigenlijk géén grotere piemel dan The Donald, vraagt de kapitein zich af, zelfs Hilde Crevits heeft een groter exemplaar) zal je de naburigheid van Frituur Julien ook wel overleven zeker?


De inrichting met wit en blauw is sober en je ziet de uitbater, van wie de kapitein dan vermoedt dat hij Kim heet (zeer stereotiep voor een Koreaan, maar daar kan de man zelf natuurlijk weinig aan doen), aan het werk in de keuken achterin de zaak. Op het menu exotisch genaamde rijstgerechten zoals kimbap (Koreaanse sushi), bibimbap (rijst gemixt met verschillende groenten), bulgogi (gegrild rundvlees) en kimchi jjigae (pittige soep op basis van kimchi; opgelegde groenten). Noedelgerechten als ramen en udon die je bij Kim’s Kitchen ook op de kaart terugvindt, zijn van oorsprong dan wel Japans, maar ook enorm populair in Korea. Captain Critic kiest na enig twijfelen voor de yaki udon (gebakken noedels). Elk gerecht wordt vers gemaakt: de kapitein ziet de uiterst vriendelijke uitbater vlijtig aan het werk gaan en na een klein kwartiertje wordt zijn bord voor de neus gezet. Bestek kan je nemen uit een pot op tafel (messen, vorken en ijzeren stokjes), maar de kapitein eet zijn noedels toch liefst met houten stokjes, die hij meegrist uit een pot op de toog.


Udon zijn dikke noedels gemaakt van bloem die meer lijken op Italiaanse pasta dan op de dunnere rijstnoedels zoals mihoen. De yaki udon van de kapitein zijn dus gebakken met groenten en overgoten met een lichtbruine saus, waarvan Captain Critic vermoedt dat sojasaus en (vlees)bouillon de hoofdingrediënten zijn. De smaak zit goed en de noedels eten vlot weg met de houten stokjes. Wel hadden er iets meer groenten tussen de noedels mogen zitten: het is soms wat zoeken naar de paddestoelen, Chinese kool, ajuin en lente-ui. De kapitein eet zijn bord echter wel met smaak leeg.


Een Koreaanse zaak als Kim’s Kitchen kan zeker een blijvende meerwaarde zijn voor Gent. Misschien is het wel een nuttige tip voor meneer Kim om zijn zaak iets aangenamer te maken voor wie ter plekke blijft eten. Een likje verf en wat decoratie hier en daar kan wonderen doen.




Reacties

  1. Bent u al naar de nieuwe vestiging geweest aan oudburg? Kvind ze veel beter dan de oude zaak!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nog niet. Maar daar zullen we zeker 's verandering in moeten brengen! Er is veel te weinig Koreaans in Gent ...

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor