Paul's Boutique Gent


Paul’s Boutique Gent is de eerste vestiging van de steeds succesvoller wordende keten van Paul’s Boutique-restaurants, die voor het eerst het levenslicht zagen in het verre Kortrijk. Ook al is Captain Critic hier al eerder geweest, een review schreef hij nog niet over Paul’s Boutique Gent (wel over zustervestiging Paul’s Boutique Gent Station).


Het is 12u ’s middags wanneer de kapitein de zaak binnenwandelt, en dat blijkt een uitstekende keuze geweest te zijn, want nauwelijks een kwartier later staat er al een behoorlijke rij aan te schuiven om een bestelling te plaatsen en zijn alle tafeltjes volledig ingenomen. De kapitein kan zijn bestelling echter vlot doorgeven, zonder te hoeven wachten.


Ook al staan er nog een klein aantal andere dingen op de kaart, waar het bij Paul’s Boutique allemaal om draait, zijn uiteraard de burgers. En dat zijn er in totaal maar liefst 37 (!) verschillende; beef, kip, vis en veggie opgeteld. Je zou denken dat Captain Critic even de tijd nodig heeft om te delibereren over zijn keuze, maar dan zou je jammerlijk verkeerd denken. Meer dan enkele seconden heeft de kapitein namelijk niet nodig om voor de Manifesto te opteren, een rundburger met kaas, bacon en ei.


Gevraagd naar zijn naam, zodat die kan afgeroepen worden wanneer zijn bestelling klaar is, twijfelt de kapitein nog even om ‘Captain Critic’ door te geven, maar hij besluit alsnog incognito te blijven, en geeft zijn echte voornaam ***** door. Nadat hij heeft plaatsgenomen aan zijn hoge tafeltje duurt het niet lang vooraleer hij de welluidende naam ***** door de zaal hoort galmen, en wat de kapitein meekrijgt ziet er alvast uit zoals hij gehoopt had. Een zelfde soort meergranenbroodje zoals bij de vestiging van Paul’s Boutique aan het Sint-Pietersstation, een bakje frietjes (die er wel volledig anders uitzien dan bij de zustervestiging) en een potje mayonaise op een gepersonaliseerd Paul’s Boutique Gent-bord.


Het meergranenbroodje mag dan geen typisch Amerikaanse ‘burger bun’ zijn, het is wat Captain Critic betreft wel the next best thing om een goeie burger mee te maken: licht (geef de kapitein alsjeblieft geen ciabatta wanneer hij een burger bestelt), zacht vanbinnen en krokant vanbuiten. Wat erop ligt stemt hem enkel maar gelukkiger: een dunne schijf kwaliteitsrundvlees, lekkere kaas, een spiegelei, heerlijk (en veel) spek, afgerond met verse gemengde sla en een dressing-achtig sausje. Ja, de burger is aan de behoorlijk vettige kant, maar wie klaagt over een vettige burger wanneer hij er eentje met kaas, een gebakken spiegelei en godbetert spek bestelt, vertoont weinig consequent gedrag. Het is als welbewust gaan kijken naar een match van Club Brugge en achteraf klagen over het erbarmelijke spelniveau. Je weet toch perfect wat je gaat krijgen?


De frieten zijn dus wat anders dan bij Paul’s Boutique Gent Station. Waar ze bij die laatste eigenlijk echte Belgische ‘frietkotfrieten’ zijn, hebben ze hier een meer Amerikaanse vibe meegekregen, door het feit dat ze ongeschild zijn. Wel zijn ze een stuk dikker dan de klassieke Amerikaanse frietjes. Hoe dan ook, lekker zijn ze, hoewel mensen die op een zoutarm dieet staan gewaarschuwd wezen. Gelukkig staat de kapitein niet op zo’n dieet en kan hij zich de aardig gezouten frieten probleemloos laten welgevallen.


Neen, Paul’s Boutique Gent is niet de plek voor een avondvullend romantisch diner, maar het kan misschien wel dé ideale plek zijn voor die eerste Tinder-date. Je eet goedkoop en lekker, en als de date tegenvalt (laat ons eerlijk zijn, het is Tinder: het valt áltijd tegen), kan je het snel afbollen. Je zal er terwijl je je date in de steek laat misschien ook Captain Critic kunnen spotten, die er zijn enkele van zijn favoriete burgers aan deze kant van de Atlantische oceaan naar binnen zit te werken.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor