Ming's Garden


Het terras van Ming’s Garden nodigt niet direct uit om er plaats te nemen, iets wat vooral te wijten is aan de ligging aan de drukke Antwerpsesteenweg. Bepaald bevreemdend zijn de spandoeken die de Zeeuwse mosselen aanprijzen. Captain Critic lijkt in een parallel universum terecht gekomen te zijn waar Chinezen Zeeuwse mosselen klaarmaken. Veel gekker moet het niet worden.


Temidden van boeddha-beelden, lampionnen en namaakporseleinen wuivende katten, bestelt de kapitein alvast een cava om de dorst te lessen. Daarbij het onvermijdelijke mandje kroepoek, dat evenzeer bij een Chinees restaurant hoort als een luxejacht aan de Côte d’Azur bij Daniël Termont. Je krijgt dan wel altijd kroepoek, uit ondervinding blijkt dat in elk Chinees restaurant de kroepoek effectief wel verschillend is. Als voorgerecht kiest Captain Critic voor een dim sum mix (voor de leken: gestoomde ‘dumplings’ in een stoommandje) met een zoetzuur sausje. Op presentatie is er niet echt gelet, maar lekker zijn de dim sum wel. De kapitein vindt het op zich wel jammer dat hij enkel mes en vork krijgt, en geen stokjes. Aziatische gerechten smaken des te beter als je ze met stokjes kan eten, hoewel Captain Critic bij nader inzicht beseft dat hij in Chinese restaurants eigenlijk nog nooit stokjes heeft gekregen, maar steeds mes en vork. Eten Chinezen eigenlijk wel met stokjes? De kapitein mag het hopen, of zijn hele wereldbeeld komt op losse schroeven te staan.


Het dubbele hoofdgerecht is eend op sichuan-wijze en mihoen met rundvlees. De keuken van Sichuan (een provincie in het zuiden van China) staat bekend om haar uitgesproken smaken, en de eend is inderdaad best uitgesproken: licht pikant, zoet en tegelijk zout, en er is ook aardig wat look gebruikt. De textuur van het vlees is bovendien lekker sappig: een geslaagd gerecht. Ook het andere hoofdgerecht - een klassieker wanneer Captain Critic een Chinees restaurant bezoekt - is een meevaller: de mihoen is de dunste mihoen die de kapitein ooit al gegeten heeft, en ja, dat is een pluspunt. Ook het rundvlees verdient een compliment: het is niet droog en taai, integendeel: de stukken rundvlees zijn nog wat saignant. En zo heeft de kapitein zijn stukken rundvlees graag. Veel groenten zijn er niet verwerkt in beide gerechten, of het moesten de treurige schijven komkommer zijn die beide schotels ‘sieren’. Gezond zal je hier dus niet echt eten.


Ming’s Garden blijkt, na Wang Hung en New City Garden, opnieuw een degelijke Chinees te zijn. Het schijnt echter uiterst moeilijk voor Chinezen om meer dan 3 sterren los te peuteren bij Captain Critic. Blijven proberen, jongens, jullie zijn met genoeg.
 Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor