New City Garden


Bij zijn bezoek aan restaurant City Garden moet Captain Critic onvermijdelijk denken aan South Park-personage Tuong Lu Kim, de überstereotiepe Chinese uitbater van City Wok (of ‘Shitty Wok’, zoals Lu Kim het zelf uitspreekt: “Shitty Wok, take-a order prease”). Bij Shitty, excuus, City Garden in Lochristi kennen ze anders ook wel wat van stereotypen. Een licht vervallen, felgeel gekleurde gevel, neonverlichting rond de ramen, een schrijffout op diezelfde gevel (‘Chinees specialiteiten’), een kitscherig interieur inclusief vitrinekast vol wuivende katten in namaakporselein en daarbovenop is New City Garden naast restaurant ook nog een online oosterse juwelenwinkel. Als clichés heroïne waren, dan was Captain Critic nu bezweken aan een overdosis.


De kapitein kiest deze avond voor het aangenaam geprijsde ‘Menu B’, een benaming die verklaard wordt door de aanwezigheid van eveneens een ‘Menu A’, ‘C’ en ‘D’. Duidelijk. Na een aperitief en een mandje warme kroepoek volgt een Chinese tomatensoep. Geen voltreffer want te zoet voor de bek van de kapitein. Het voorgerecht is een kippensaté met currysaus. Niet slecht maar evenmin memorabel. Op de site van City Garden staat vermeld dat het restaurant zich specialiseert in de Kantonese keuken ‘met aanpassingen naar de westerse tong’. Dat laatste merk je onder meer aan de eerder fletse currysaus die herinneringen opwekt aan de currysaus die je in bokaalvorm tegenkomt in de supermarkt. De tong van Captain Critic - hoe westers die ook zijn mag - kan wel wat meer verdragen.


Het hoofdgerecht - babi pangang met nasi goreng - valt wel in de smaak. Zoals het hoort bij babi pangang is het varkensvlees krokant en tegelijkertijd sappig, met een licht pikante zoete sinaasappelsaus. De nasi goreng is smakelijk en zacht. De rijst heeft duidelijk geen uren staan uitdrogen in de keuken. De vriendelijke bediening mag overigens ook vermeld worden: de wijn, de babi pangang en de rijst worden steeds tijdig bijgeschonken dan wel opgeschept. Afgesloten wordt er met een bolletje ijs met slagroom. Over een bolletje ijs met slagroom valt er weinig te zeggen en dat gaan we dan ook niet doen.


Wanneer de Chinese uitbater de rekening komt brengen is hij zo attent om niet het woord ‘afrekening’ in de mond te nemen maar ‘aflekening’. De gemiddelde Vlaming verwacht, eist zelfs van zijn Chinese ober dat hij de letter ‘r’ niet kan uitspreken, en daar heeft deze ober perfect rekening mee gehouden. Klantvriendelijkheid heet zoiets.
 


Reacties

  1. Ziet er heerlijk uit zeg. Smaakte het net zo lekker als dat het eruit ziet? In delft heb je ook een leuk restaurant zitten..!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Babi pangang in Delft? Is dat dan met pindasaus?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor