Picobel-lo (1)


In het centrum van Lochristi, welbeschouwd niet meer dan een hoeveelheid huizen, appartementen, horecazaken en handelspanden die zich hebben samengetroept rond de Antwerpsesteenweg als betrof het een kudde gnoes rond een natte plas in het droogseizoen, daar dus bevindt zich een brasserie met de opgewekte naam Picobel-lo. Met de ‘lo’ van Lochristi, weet u wel.


Het interieur van de zaak is niet onaangenaam en de ontvangst vriendelijk. Een klein soepje kan dienen om de eerste honger wat te stillen. De typische zoute snacks die je ook op een willekeurig terrasje bij een Ice Tea of een Fanta krijgt, mochten echter evengoed achterwege gelaten zijn. Na een gin tonic met Spring gin en kleine stukjes watermeloen is een kroket met fazant, kastanje en eekhoorntjesbrood het voorgerecht. Vergezeld van een slaatje met rode kool, walnoot, rozijnen en pijnboompitten is de kroket lekker en duidelijk zelfgemaakt. Pluspunt is dat er gekozen kan worden voor één of twee kroketten. De kleinere eters kunnen dus opteren voor een enkel exemplaar en hoeven niet met een verzadigd gevoel aan het hoofdgerecht te beginnen.


Dat hoofdgerecht is in het geval van Captain Critic steak américain Normandie. De brasserieklassieker steak américain zal u genoegzaam bekend zijn, het epitheton ‘Normandie’ is te danken aan de toevoeging van een scheut calvados aan het vlees. Het vlees is zeer smakelijk en correct bereid. Het is niet té fijn gemalen waardoor je nog stukjes steak kan ontwaren en de calvados smaakt door, maar domineert niet. Uiteraard horen bij een steak américain frietjes. Fysiek geweld is absoluut verkeerd, maar wie hier geen frietjes bij eet, zal serieus zijn best (of haar best, Captain Critic discrimineert niet) moeten doen om geen kennis te maken met de vuisten van de kapitein. De frietjes in kwestie zijn lekker en de zelfgemaakte mayonaise ook. Het begeleidend slaatje is niet memorabel, maar hoe dikwijls is een begeleidend slaatje dat wel?


Een dessert hoeft er niet meer bij, een Glenlivet whisky volstaat deze keer. Picobel-lo is een geschikt adres voor lekkere, verse brasserieklassiekers in het centrum van Lochristi.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor