Sticky Fingers BBQ


Sticky Fingers BBQ is een restaurant voor de vleesliefhebber. Ideaal dus om te bezoeken tijdens de Dagen Zonder Vlees-periode. Een zaak als deze die opent net wanneer duizenden mensen een paar weken lang proberen vegetariër te worden? Dat verdient een hart onder de riem van Captain Critic. Begrijp de kapitein niet verkeerd: het is absoluut zo dat we met zijn allen minder vlees moeten gaan consumeren (het milieu, weet u wel), maar toch liever u dan Captain Critic.


De vrees dat Sticky Fingers BBQ last zou ondervinden van Dagen Zonder Vlees, blijkt ongegrond te zijn. Bij het binnentreden blijkt de zaak nagenoeg vol te zitten. Gelukkig niet volledig, want de kapitein heeft geen reservering. Nadat hij heeft plaatsgenomen overvalt hem een extreem geval van embarras du choix. De hoeveelheid heerlijke vleesbereidingen is overrompelend. Denk chicken wings, denk pulled pork, denk smoked ribs: Kerstmis komt vroeg dit jaar. In het aangename gezelschap van een Omer (kleine tip: een zaak als deze mag gerust ook enkele Amerikaanse IPA’s op de kaart hebben) en na enige bedenktijd, komt de kapitein toch uit bij een burger: de naar de zaak zelf genoemde Sticky Fingers burger, met grilled Angus beef, pulled pork, cheddar cheese en BBQ sauce. Vanwege de naam twijfelt Captain Critic nog even om voor de Hellboy burger te opteren, maar gezien die het label ‘hot’ heeft meegekregen, en ‘hot’ bij Sticky Fingers naar het schijnt echt wel ‘hot’ zou zijn (endeldarmverschroeiend ‘hot’ zelfs), ziet de kapitein daar wijselijk van af. Het leuke aan een American style barbecue- en grillrestaurant als dit is dat de sides bijna even belangrijk kunnen zijn als het hoofdgerecht zelf. De kapitein kiest voor ‘mac & cheese’ en een portie ‘seasoned fries’ (met mayo uiteraard; Amerikaanse keuken goed en wel, maar ketchup bij zijn frieten, neen, dat is zoals Donald Trump en een genuanceerde tweet: they don’t belong together).


De burger is heerlijk: een smakelijk broodje met maanzaad, een grote lap vlees, een niet minder grote portie pulled pork, een juiste portie saus (niet al te veel dus) en andijvie. Klein minpuntje is misschien dat de burger meer ‘well done’ dan ‘medium rare’ is, zoals Captain Critic het gevraagd had. De sides zijn een meerwaarde: een mandje lekkere gekruide frietjes (de kapitein onthoudt vooral de aanwezigheid van komijn) en een potje smakelijke macaroni met kaassaus, dat echter gerust wel wat warmer had mogen zijn. Bij zijn burger een cocktail met bourbon en maple syrup. Noord-Amerikaanser kan haast niet, of ze hadden de burger een baseballpet moeten opzetten.


Sticky Fingers BBQ is een aanwinst voor Gent. De kapitein wil trouwens graag nog een lans breken voor de US of A in het algemeen. In onze contreien mogen nitwits zonder kennis van zaken graag meewarig doen over de status van de greatest nation on earth, en de Europese samenleving en cultuur als superieur beschouwen. Maar veeg toch eerst maar voor eigen deur, zou de kapitein zeggen. En begin dan maar met Wilders, Le Pen, Orban en Farage. America: fuck yeah! Maar Fuck Trump uiteraard ook.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor