Pizza Golosa


Over het uitgesproken kosmopolitisch karakter van de Gentse ‘suburb’ Oostakker kon u reeds eerder lezen op deze pagina’s. Intussen heeft Oostakker, het Saint-Tropez aan de Gentse haven, sinds enige tijd zelfs een pizzeria. Veel kosmopolitischer hoeft het toch echt niet te worden. Die pizzeria in kwestie is Pizza Golosa, en dat is de beste Italiaan van Groot-Gent. Zo wordt althans beweerd op www.pizzagolosa.be, een ongetwijfeld volledig onpartijdig opererende website.


De uitbater Simone schijnt afkomstig te zijn van de Valle d’Aosta, die - eveneens volgens www.pizzagolosa.be - gekenmerkt wordt door “groene valleien, besneeuwde bergtoppen, gemzen en, natuurlijk, overheerlijk eten”. Klinkt best aantrekkelijk. Hoewel Simone die gemzen best in Noord-Italië mag laten. De beesten zouden niet echt gedijen in de schaduw van de Gentse haven, zo vermoedt Captain Critic. Binnen is het niet bepaald hypergezellig te noemen: een koelkast met blikjes frisdrank, een eerder kale inrichting en een oranje geverfde muur. De enige reden die een mens ooit zou kunnen hebben om een muur oranje te verven is wanneer hij of zij met een vuurwapen bedreigd wordt door een individu dat nadrukkelijk eist dat je een muur oranje verft, en snel. En dan nog zou u het inzicht moeten hebben om bij de gewapende persoon in kwestie na te vragen of hij toch zeker is dat u de muur niet in een rustgevend gebroken wit mag verven, of een aangenaam pastelkleurtje.


Als aperitief neemt de kapitein een witte martini (de keuze is niet overdonderend groot, en een martini is dan toch iets Italiaans). De keuze aan pizza’s is dan weer wél de moeite, waarbij de pizza Luca de aandacht trekt: tomaat, mozzarella, mortadella. Eenvoudig zoals een goeie pizza behoort te zijn, met daarbij een glas rode huiswijn. Die huiswijn blijkt best van een behoorlijke kwaliteit te zijn, een wijn met enig karakter zelfs. Er is niet veel volk in de zaak (het is een weekdag en de meeste klanten lijken hier toch voor de afhaaloptie te opteren) dus laat de pizza niet lang op zich wachten. Die ziet er best geslaagd uit: een vijftal plakken vers gesneden mortadella met de diameter van een kleine frisbee bedekken nagenoeg de volledige pizza. De smaken van de pizza zitten goed (vooral de mortadella is heerlijk) maar het deeg is wel iets te dik, en vooral: te zout. De kapitein verkiest zijn Italiaanse pizza’s dun, en zonder het onaangename neveneffect dat hij ’s nachts een halve emmer water moet binnengieten om te hydrateren.


Captain Critic heeft best lekker gegeten bij Pizza Golosa, maar ‘de beste Italiaan van Groot-Gent’ it ain’t. Op de vraag welk restaurant dan wel met die titel mag gaan lopen, moet de kapitein het antwoord vooralsnog schuldig blijven. Daarvoor moet er eerst nog méér, én grondiger empirisch onderzoek verricht worden. Wordt vervolgd.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor